Wednesday , November 30 2022

Ţeapă de 346 de milioane de lei la CFR Călători: Locomotive vechi la preţuri astronomice

cfr

Restructurarea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA (CNCF CFR SA) scoate de sub preş o mulţime de contracte atribuite unor „băieţi deştepţi” care au făcut sute de milioane de lei din „afaceri” cu statul român, scrie Obiectiv.info.

Un document intern al Serviciului Locomotive al CFR Călători SA arată situaţia contractelor de reparaţii şi livrare dintre CFR Călători şi SC Remarul 16 februarie din Cluj-Napoca. CFR Călători a renunţat la o mulţime de tronsoane de căi ferate mici, pe care le-a închiriat unor firme private de transport, dar a crescut numărul echipamentelor cumpărate, din care cele mai multe erau potrivite fix pe aceste tronsoane mici.

Potrivit Obiectiv.info, automotoarele şi ramele electrice cumpărate de la Remarul 16 februarie au stat mai mult în depou, defecte, decât pe șine. Totul, cu cheltuieli uriaşe din partea CFR. Remarul nu a plătit defecţiunile echipamentelor vândute statului român, chiar dacă acestea erau în garanţie.

Nota de plată a contractelor menţionate de documentul CFR Călători se ridică la 346 milioane de lei, cheltuiţi de statul român pe echipamente care se strică tot timpul, chiar în perioada de garanţie. Din 346 de milioane de lei, cheltuiţi doar de Serviciul Locomotive, CFR Călători nu reuşeşte să recupereze 3,6 milioane de lei de la Remarul 16 februarie Cluj-Napoca, firma refuzând pur şi simplu să plătească reparațiile.

Vezi si

Registrul Comerțului: 5.387 de firme şi PFA au intrat în insolvenţă în primele zece luni din 2022

Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a crescut cu …