Saturday , December 3 2022

Tarifele pentru convorbirile în roaming NU vor dispărea în 2016

roaming

Cu toate că au existat promisiuni pe marginea acestui subiect de la Comisia Europeană, se pare că vom mai aştepta câţiva ani până la eliminarea tarifelor de roaming.

Au trecut deja câţiva ani de când am început prima oară să discutăm despre posibilitatea eliminării complete a tarifelor de roaming pentru conversaţii telefonice desfăşurate în ţări din Uniunea Europeană. Propunerea respectivă a venit din partea Comisiei Europene şi avea toate ingredientele pentru a se materializa.

Pentru mult timp s-a crezut că 2016 va fi anul începând cu care nu va mai conta în ce ţară suntem, deoarece costurile convorbirilor telefonice vor fi identice. Se pare însă că vom fi nevoiţi să mai aşteptăm câţiva ani până la aplicarea acestui proiect la scară largă. În mod evident, întârzierile sunt cauzate de operatorii de telefonie care continuă să insiste pe faptul că sunt nevoiţi să taxeze utilizatorii când aceştia migrează la pentru câteva ore sau câteva zile pe o reţea străină.

În contextul în care operatori precum Vodafone, Orange, T-Mobile, Telefonica sau Telenor activează în foarte multe teritorii, argumentul anterior nu ar trebui să funcţioneze în permanenţă, dar se pare că noi nu putem influenţa situaţia.

Vezi si

Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie la „Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că programul „Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit, iar …