Tuesday , March 5 2024

Tariceanu anunta un proiect prin care muncitorii straini sa treaca de la salariul mediu la cel minim

ALDE va depune un proiect de lege prin care vrea sa taie din drepturile strainilor care vin sa munceasca in Romania, masura menita sa ajute firmele sa angajeze mai usor straini.

In conditiile in care angajatorii se plang de lipsa fortei de munca si Guvernul a decis dublarea numarului de straini acceptati la munca in Romania, Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca ALDE are in vedere un proiect prin care muncitorii straini care vin in tara noastra sa incaseze salariul minim, in loc de salariul mediu pe economie.

“Azi venim cu o noua propunere pentru muncitorii straini, ca ei sa fie platiti cu salariul minim si nu mediu, asa cum este acum. Sa nu existe o obligatie din partea angajatorilor sa fie platiti cu salariul mediu brut, ci cu salariul minim”, a sustinut Tariceanu, la incheierea sedintei Biroului Politic Central al ALDE.

Seful ALDE a spus ca o astfel de masura este necesara, “avand in vedere criza majora de munca din economia romaneasca”.

In aceasta vara, Guvernul a decis dublarea contingentului de lucratori straini, permanenti si detasati, admisi pe piata fortei de munca in 2018, avand in vedere dinamica eliberarii avizelor de angajare/detasare, care a inregistrat o crestere semnificativa fata de aceeasi perioada a anului 2017, si inregistrarea unei cresteri a deficitului de forta de munca in Romania.

Vezi si

Ciolacu: Anul viitor nu se va aplica impozit progresiv pe salarii

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că anul viitor nu se va aplica impozit progresiv pe …

One comment

  1. Asta-i senil de tot. Prin asta taie din drepturile muncitorilor romani nu a celor straini.