Friday , December 2 2022

Sute de masini Volkswagen din Romania sunt rechemate in service: O defectiune poate pune in pericol copiii

VW

Sute de masini din gama Volkswagen sunt rechemate in service in Romania, din cauza unor defectiuni la incuietorile speciale pentru copii.

Masura vizeaza 435 de automobile Up!, Polo, Golf si Tiguan, potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

“Volkswagen AG a constata faptul ca la autovehiculele vizate, din cauza unei posibile predeteriorari la scoaterea din matrita de injectie, maneta de blocare a sigurantei manuale pentru copii se poate rupe. Astfel, siguranta pentru copii activata se dezactiveaza neobservat, in special in cazul unor socuri puternice, asa ca usa poate fi deschisa dinspre interior”, se arata in raportul ANPC.

Pericolul consta in faptul ca cei mici pot sa coboare din masina si sa alerge pe strada, “urmarea fiind pericolul de accidentare”, arata sursa citata.

Toti dealerii Volkswagen au fost inforomati cu privire la campania de rechemare si vor trimite clientilor scrisori in vederea programarii in service.

Reparatia presupune verificarea functionala a sigurantei manuale pentru copii si, daca e cazul, inlocuirea incuietorilor usilor din spate.

Operatia dureaza aproximativ 60 de minute, mai arata informatiile publicate de ANPC.

ziare.com

Vezi si

Punctul de pensie se majorează la 1.785 lei, de la 1 ianuarie

Valoarea punctului de pensie se majorează, de la 1 ianuarie 2023, la 1.785 lei, de …