Monday , December 5 2022

Statul da 13,5 milioane de euro pentru fabricile mici si mijlocii

bani jaf [800x600]

Fabricile mici si mijlocii pot obtine bani de la stat, sub forma unor ajutoare de minimis. Bugetul alocat pentru 2016 este de 13,5 milioane de euro (60 de milioane de lei) si vor exista 244 de beneficiari, a anuntat miercuri Ministerul Economiei.

“Programul de microindustrializare este unul dintre cele mai asteptate proiecte guvernamentale de catre antreprenori. Noutatea din acest an pentru firmele romanesti consta in valoarea mai mare a ajutorului financiar acordat.

De asemenea, acest program national sprijina fabricile de dimensiuni mici si medii si va genera valoare adaugata in economie”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Economiei, Claudiu Vrinceanu, intr-un comunicat de presa.

Pentru a beneficia de sprijinul de minimis trebuie ca planurile de investitii si de afaceri sa fie depuse online de catre aplicanti pe site-ul www.aippimm.ro.

Calcularea punctajelor planurilor de investitii/afaceri se face in mod automat, transparent si in timp real, spun reprezentantii Ministerului Economiei.

Aplicatia de inscriere in program este activa incepand de miercuri, ora 10.00.

Acesta este cel de-al patrulea din cele zece programe nationale pe care institutia le implementeaza in acest an.

Vezi si

INS: Mai mulți bărbați șomeri în România decât femei

Rata şomajului a crescut în luna octombrie cu 0,1 puncte procentuale, faţă de cea înregistrată …