Thursday , September 28 2023

Spania va avea nevoie de trei sau patru ani pentru a reveni la rata somajului anterioara crizei

Spania va avea nevoie de trei sau patru ani pentru a reveni la rata şomajului înregistrată anterior crizei, apreciază ministrul Muncii, Celestino Corbacho, citat de AFP.

“Va fi nevoie de trei sau patru ani pentru a se reveni la rata şomajului anterioară crizei, dacă situaţia nu se înrăutăţeşte”, a afirmat Corbacho.

Rata şomajului din Spania creşte continuu după cel de-al treilea trimestru din 2007, când s-a situat la 7,95% din populaţia activă. În cel de-al doilea trimestru al acestui an, rata a urcat la 20,09%, potrivit institutului naţional de statistică. Numărul total al şomerilor a ajuns la 4,645 millioane.

Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene, a indicat că Spania a înregistrat o rată şomajului de 20,3% în luna iulie, cel mai ridicat nivel din zona euro, comparativ cu media de 10% din regiune. Eurostat aplică metodologii de calcul diferite faţă de cele ale institutului spaniol de statistică.

Spania a ieşit la începutul anului din recesiunea profundă cu care s-a confruntat din 2008.

Vezi si

BERD a înrăutăţit estimările privind economia românească în 2023 şi 2024

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a înrăutăţit estimările privind evoluţia economiei româneşti în …