Wednesday , February 28 2024

Sony intră pe piaţa serviciilor imobiliare

sony

Grupul japonez Sony va intra pe piaţa imobiliară cu o investiţie iniţială de 2,4 milioane de dolari, diversificând afacerile şi căutând să valorifice informaţiile şi experienţa dobândite ca producător de electronice de consum.

Sony va înfiinţa o divizie de imobiliare care îşi va începe activitatea în luna august şi va include servicii de brokeraj, managementul proprietăţilor şi consultanţă, a anunţat compania într-un comunicat, transmite Bloomberg.

“Sony a acumulat informaţii personale prin diviziile Vaio şi PlayStation, astfel că ar putea utiliza aceste baze de date cu consumatori în afaceri imobiliare. Noua afacere pare mai degrabă o optimizare a modului în care sunt utilizate activele decât o mişcare strategică”, comentează pentru Bloomberg un analist Deutsche Bank Tokyo.

În timp ce cererea pentru televizoare, computere personale şi camere digitale scade, piaţa smartphone-urilor şi tabletelor, aflată încă în creştere, este dominată de Apple şi Samsung Electronics.

Sony încearcă să-şi revigoreze afacerile şi să-şi impună propriile smartphone-uri şi tablete pe o piaţă aglomerată, compania estimând pentru anul financiar încheiat la 31 martie o pierdere de 1,1 miliarde de dolari. Sony a anunţat recent că va renunţa la încă 5.000 de angajaţi şi va continua reducerile de cheltuieli.

Vezi si

Deficitul bugetar în luna ianuarie a ajuns la 0,45% din PIB, cu mult peste cel înregistrat în ianuarie 2023

Deficitul bugetului consolidat a fost de 0,45% din PIB în luna ianuarie a acestui an, …