Saturday , October 1 2022

Seful Rezervei Federale spune ca SUA nu-si vor reveni economic fara un vaccin

Economia Statelor Unite isi va reveni, dar ar putea avea nevoie de un vaccin contra coronavirusului inainte de redresarea completa, a declarat presedintele Rezervei Federale, Jerome Powell.

“Pe termen lung si chiar pe termen mediu, nu ati dori sa pariati impotriva economiei americane. Economia americana se va reface”, a spus Powell intr-un interviu acordat la emisiunea CBS “60 Minutes”, potrivit unui fragment difuzat la emisiunea “Face the Nation”.

Cu toate acestea, Powell a remarcat ca recuperarea va depinde probabil de cat de in siguranta se vor simti americanii.

“Presupunand ca nu va exista un al doilea val de coronavirus, cred ca veti vedea ca economia se va reface constant in a doua jumatate a anului”, a spus seful bancii centrale. Cu toate acestea, el a adaugat ca “pentru ca economia sa se recupereze pe deplin … s-ar putea sa fie nevoie sa asteptam venirea unui vaccin”.

Fed a lansat o serie de masuri pentru ca pietele sa functioneze corect si a facut echipa cu Departamentul Trezoreriei pentru o varietate de programe de creditare destinate intreprinderilor si persoanelor fizice.

In plus, Fed cumpara obligatiuni corporative si municipale.

Masurile au fost adoptate pe fondul crizei somajului, 36,5 milioane de americani au facut cereri in acest sens, in timp ce rata somajului a urcat la 14,7%.

“Este o perioada de mari suferinte si dificultati si se produce atat de repede si cu o astfel de forta, incat nu poti exprima cu adevarat durerea pe care o simt oamenii si incertitudinile prin care trec”, a spus Powell.

Fostul director al Consiliului Economic National Gary Cohn a fost de acord cu evaluarea lui Powell cu privire la necesitatea vaccinului. Totodata, Cohn a subliniat necesitatea ca economia sa isi revina.

“Daca dorim intr-adevar sa ii readucem pe oameni la munca, asa cum a afirmat presedintele Powell, trebuie sa redeschidem economia”, a spus Cohn.

ziare.com

Vezi si

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului pune în dezbatere publică proiectul schemei de ajutor de stat HoReCa 2

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) pune în dezbatere publică proiectul schemei de ajutor de stat …