Saturday , September 24 2022

Se va crea un “dinozaur” in industria alimentara: Kraft Foods fuzioneaza cu Heinz

heinz

Kraft Foods va fuziona cu Heinz, iar noua entitate va ocupa pozitia a treia in topul celor mai mari companii din industria alimentara si a bauturilor din America de Nord.

Intelegerea prevede ca actionarii Kraft – producatorul este detinut de Berkshire Hathaway, companie condusa de miliardarul american Warren Buffett, si de fondul de investitii brazilian 3G Capital – vor primi 49% din titlurile noii companii, arata Bloomberg.

De asemenea, ei vor avea parte si de dividende in valoare de 10 miliarde de dolari, iar finantarea va fi asigurata de Berkshire Hathaway si 3G Capital.

Actiunile Kraft Foods Group au urcat cu pana la 26% inaintea deschiderii bursei din New York, in urma anuntului.

“Este genul meu de tranzactie, unirea a doua organizatii de talie mondiala. Sunt incantat de oportunitatile pe care noua entitate le va avea”, a declarat Buffett, presedinte si director general al Berkshire Hathaway, potrivit Market Watch.

Estimarile arata ca in urma fuziunii, costurile celor doua companii ar urma sa scada cu circa 1,5 miliarde de dolari pana la finalul lui 2017.

In Romania, Kraft Foods este cunoscuta in special pentru dulciuri precum ciocolata Poiana, dar si pentru sortimentele de cafea (Jacobs si Nova Brasilia), printre altele.

La randul sau, Heinz vinde ketchup-ul cu acelasi nume in tara noastra.

Vezi si

Sondaj – Românii bogaţi au grijă mai mare de cheltuielile lunare în comparaţie cu persoanele cu venituri modeste 

Aproape trei sferturi (72,55%) dintre românii cu venituri de peste 10.000 de lei pe lună …