Tuesday , March 21 2023

Schimbare în privința RCA din martie. Decontare directă, creștere de preț

Cea mai importanta schimbare din istoria recenta a pietei RCA ar trebui sa intre in vigoare in aceasta primavara. Este vorba despre introducerea automata, in toate politele, a decontarii directe, adica a posibilitatii ca soferul pagubit sa se adreseze, in caz de accident, propriului asigurator, nu companiei care a emis RCA pentru masina soferului vinovat.

Aceasta masura va aduce, la randul ei, multe schimbari, printre care o crestere de pret.

Astfel, in documentele oficiale trimise de ASF catre Ministerul Finantelor Publice (MFP), initiatorul proiectului de OUG care va transpune in legislatie schimbarea, ASF esimeaza o scumpirea de 10-12% a tarifelor RCA ca urmare a introducerii decontarii directe in toate politele.

“Totusi, estimarea se bazeaza pe situatia actuala din piata, care se va schimba radical dupa ce legea va fi modificata, motiv pentru care sunt sanse mari ca scumpirile sa fie semnificativ mai mici” a declarat vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Cristian Rosu, citata de ziare.com.

Vezi si

Şeful ASF, despre prețul polițelor RCA: Propunem o reglementare astfel încât tarifele practicate de asiguratori, nu tarifele de referință, să rămână cele din martie 2022

Cristian Roșu, vicepreședinte ASF, spune că nu este vorba de plafonare, nici de înghețare, ci …