Friday , March 1 2024

Schema de 4,3 milioane de euro pentru sprijinirea aeroporturilor românești, aprobată de CE

Comisia Europeană (CE) a aprobat o schemă românească în valoare de 4,3 milioane de euro destinată sprijinirii aeroporturilor în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit unui comunicat al CE, sprijinul public se va acorda sub formă de subvenții directe. Măsura va fi deschisă operatorilor aeroportuari care administrează aeroporturile Bacău, Craiova, Iași, Sibiu, Suceava și Aeroportul Internațional Timișoara.

Schema urmărește să le acopere pierderile suferite în perioada ianuarie-iunie 2022 și să îi ajute să își continue activitățile pe durata pandemiei și după aceasta.

Comisia a constatat că schema românească respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar. Ajutorul nu va depăși 2,3 milioane de euro pe beneficiar; și se acordă până la 30 iunie 2022.

CE a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru.

Vezi si

Secretar de stat: În 2024 e „pace fiscală” pentru că e an electoral. La Finanțe s-a început o analiză a impozitării progresive

Ministerul Finanțelor (MF) a început încă de anul trecut o analiză privind impozitul progresiv, discuția …