Saturday , October 8 2022

Scandalul Volkswagen: Autoritatile din SUA au descoperit softuri ilegale si la motoarele Audi

Autoritatile din SUA au gasit trei programe de soft ilegale la motoarele diesel de trei litri produse de Audi, divizia de lux a Volkswagen.

Audi-Logo

Anuntul a fost facut de saptamanalul german Bild am Sonntag, fara a preciza sursa informatiei, transmite Reuters.

Softul permite motoarelor TDI (turbocharged direct injection) folosite la modelele Audi Q7, Porsche Cayenne si VW Touareg sa decupleze sistemele de control al emisiilor dupa aproximativ 22 de minute, in conditiile in care metodele oficiale de masura a emisiilor dureaza de obicei 20 de minute, sustine publicatia germana.

Articolul din presa germana vine in contextul in care Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

In iunie, compania a anuntat ca va cheltui 15,3 miliarde de dolari in SUA pentru a rascumpara vehiculele de la consumatori si pentru a finanta tehnologii ecologice.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care se numara automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Vezi si

Antreprenorii susțin majorarea salariului minim la 3.000 de lei, dar numai după ce dă colțu’ ierbii

Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (CNIPMMR) susține majorarea salariului minim la 3.000 de …