Saturday , July 20 2024

Scăderea economică a continuat în zona euro, marcând intrarea în recesiune tehnică

Zona euro a intrat în recesiune tehnică, înregistrând o scădere economică de 0,1% în primul trimestru al anului 2023, conform datelor anunțate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

“În cursul primului trimestru din 2023, valoarea PIB-ului, ajustată în funcție de variațiile sezoniere, a scăzut cu 0,1% în zona euro și a crescut cu 0,1% în întreaga Uniune Europeană, comparativ cu trimestrul precedent, conform estimărilor actuale”, anunță Oficiul UE pentru Statistică (Eurostat), potrivit unui raport vizualizat de agenția Mediafax.

Pentru zona euro este a doua scădere economică trimestrială, după cea de 0,1%, înregistrată în perioada octombrie-decembrie 2022, astfel că datele de joi marchează intrarea în recesiune tehnică.

Cele mai mari scăderi economice din zona euro au fost raportate de Irlanda (-4,6%) și de Olanda (-0,7%).

La nivel anual, valoarea PIB-ului zonei euro și cea a PIB-ului din întreaga Uniune Europeană au crescut cu 1,0% comparativ cu primul trimestru din 2022.

Vezi si

Ministrul Finanțelor spune că nu s-au purtat discuții pentru creșterea impozitului pe venit la 16%, nici pentru creșterea TVA

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, susține că la nivelul Ministerului Finanțelor nu s-au purtat niciun fel …