Saturday , July 13 2024

Samsung va lansa Galaxy S5 in aprilie şi promite tehnologie de scanare a irisului

Samsung_Galaxy_S5

Samsung Electronics va lansa până în luna aprilie noul vârf de gamă Galaxy S5, care ar putea fi echipat cu o tehnologie de scanare a irisului utilizatorului, după ce Apple a introdus senzorul de amprentă digitală la modelul iPhone 5s.

Galaxy S5 va fi însoţit de un nou accesoriu wireless care reprezintă “o evoluţie” a ceasului inteligent Galaxy Gear, a declarat pentru Bloomberg Lee Young Hee, vicepreşedinte executiv al diviziei mobile a Samsung, transmite Bloomberg.

Cele două produse vor fi lansate simultan, iar compania va creşte totodată investiţiile în marketing pentru tablete.

“Am anunţat noul smartphone vârf de gamă în prima jumătate a fiecărui an, în perioada lunilor martie şi aprilie, şi continuăm să avem în vedere o lansare în această perioadă. Atunci când vom prezenta modelul S5, vă puteţi aştepta la un succesor pentru Galaxy Gear cu funcţii mai avansate, iar designul în prezent prea voluminos va fi îmbunătăţit”, a declarat Lee.

Profitul Samsung a scăzut în ultimul trimestru al anului trecut pentru prima dată din 2011, la 7,8 miliarde de dolari, după încetinirea vânzărilor şi creşterea bonusurilor oferite angajaţilor. Vânzările de smartphone-uri ale companiei au fost afectate pe segmentul premium de lansarea noilor modele iPhone, în timp ce piaţa modelelor mai ieftine este aglomerată de mărcile chineze, care oferă calitate similară la preţuri mai mici.

Samsung este cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel global, cu aproximativ o treime din piaţă.

Lee a adăugat că Samsung pregăteşte încă un accesoriu digital de purtat pentru acest an , fără a oferi alte detalii. Compania a înregistrat recent în Coreea de Sud un brevet pentru o pereche de ochelari care afişează informaţii preluate de la un smartphone şi permite utilizatorului să preia apeluri telefonice.

Vânzările actualului vârf de gamă Galaxy S4 au încetinit după ce Apple a lansat, în luna septembrie, modelele iPhone 5s şi 5c. IPhone 5s este echipat cu un senzor care scanează amprenta utilizatorului, înlocuind parolele sau alte metode tradiţionale de securitate.

Astfel, Samsung ar putea să livreze modelul S5 cu tehnologie de securitate bazată pe scanarea irisului, a afirmat Lee.

Un alt motiv pentru care vânzările Galaxy S4 au dezamăgit aşteptările unor consumatori ar putea fi designul, care seamănă prea mult cu modelul anterior S3, a adăugat Lee.

Ea a subliniat că următorul model va fi diferit, fără a face alte precizări.

“Atunci când am trecut de la S3 la S4, este parţial adevărat că utilizatorii nu au putut vedea mare diferenţă între cele două produse din punct de vedere fizic, astfel că reaţia pieţei nu a fost atât de semnificativă. Pentru S5, vom reveni la ceea ce ştim mai bine să facem”, a explicat vicepreşedintele Samsung.

Compania sud-coreeană a livrat în trimestrul al patrulea 91 de milioane de smartphone-uri, în urcare cu 4% faţă de trimestrul al treilea, potrivit datelor KB Investment & Securities.

Vezi si

Elevii care nu au trecut examenul de Bacalaureat au la dispoziție peste 6.000 de locuri de muncă  

Peste 6.000 de locuri de muncă sunt disponibile, în acest moment, pentru cei care nu …