Friday , May 7 2021

Salariul minim pe economie va creşte de la 1 iulie

Mariana-Câmpeanu, ministrul Muncii

Indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap nu vor fi majorate în 2013, însă ministerul Muncii, Mariana Câmpeanu, speră ca în 2014 să acorde mai mulţi bani acestor persoane. În schimb, salariul minim pe economie va creşte la 1 iulie de la 750, la 800 de lei. Toate explicaţiile au fost oferite de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, într-un interviu acordat la România TV.

“Este clar că România are o problemă cu modul în care este tratată problema copiilor cu dizabilitaţi, dar şi cu aflarea numărului lor exact. Avem o problemă ca orice ţară, pentru că dacă ai persoane cu dizabilitaţi, trebuie să iei şi acele măsuri prin care să îi ajuţi să se integreze în societate. În România s-a făcut enorm pe această linie. Trebuie să mergem să îi ajutăm pe aceşti copii să rămână în familie şi apoi integraţi în societate”, a declarat Mariana Câmpeanu.

Aceasta a precizat că au fost făcute controale la toate direcţiile de asistenţă socială şi de protecţie a copilului pentru a vedea cum sunt respectate prevederile legale la comisiile cu handicap. “Controlul s-a încheiat şi l-am prezentat şi în Guvern. În general sunt probleme care ţin de procedură. Am dat termene precise şi persoane care răspund de astea”, a mai spus oficialul.

Cât priveşte indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap, ministrul are o veste proastă: “Indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap nu s-au mai mărit de vreo trei ani şi nu există nicio şansă să se majoreze în 2013. Trebuie să ştiţi că o astfel de creştere trebuie prevăzută în buget. Sigur că avem o problemă, indemnizaţiile sunt nemajorate din 2008, la fel şi alocaţiile pentru copii”.

În schimb salariul minim pe economie va creşte la 1 iulie 2013 de la 750, la 800 de lei. “De la 1 iulie 2013 va creşte salariul minim pe economie la 800 de lei. Pentru bugetari acest lucru nu va înseamna nimic, pentru că majoritatea au în general acest salariu, pentru că sunt cu studii”, a conchis Mariana Câmpeanu.

Vezi si

Peste 100 de firme din țară au început să-și vaccineze angajații. 31 sunt din domeniul HoReCa

Activitatea de vaccinare a angajaţilor a demarat la 105 operatori economici privaţi, dintre care 31 …