Tuesday , September 21 2021

Salariile din industria HoReCa au crescut cu până la 20% față de 2019. “Piața muncii și-a revenit”

Salariile din industria HoReCa au crescut cu până la 20% față acum doi ani. Informația este susținută de mai mult de jumătate dintre reprezentanții companiilor participante la un sondaj. În unele cazuri salariile medii depășesc 4.000 lei, conform datelor centralizate de o platformă de recrutare online și publicate marți, 3 august. În plus, peste o treime dintre angajatorii din HoReCa susțin că din toamnă volumul recrutărilor va crește.


“Piața muncii și-a revenit la nivelul de dinaintea pandemiei, iar în unele domenii business-urile au depășit acest nivel. Deși angajatorii din HoReCa întâmpină în continuare dificultăți în recrutare, suntem optimiști că salariile și beneficiile, dar și reabilitarea imaginii industriei, odată cu deschiderea sa la turații maxime, vor atrage din nou candidați către acest sector”, a declarat Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România.
În ceea ce privește beneficiile pe care le pot obține candidații din HoReCa, acestea au fost diversificate, în ultimul an. Aproape 60% dintre angajatori oferă tichete de masă, 32% prime de sărbători, 24% decontează transportul și tot atâția oferă training-uri pentru perfecționarea cunoștințelor.
Potrivit eJobs, în plin sezon estival, angajatorii din industria HoReCa întâmpină în continuare greutăți când vine vorba de recrutare.

Peste 85% dintre participanții la cel mai recent sondaj derulat de eJobs precizează că recrutează în momentul de față, însă candidații întârzie să apară.
Aproximativ 44% dintre aceștia au până la 5 poziții deschise în acest moment, un sfert au nevoie de până la 10 noi angajați, iar 17% au și 20 de posturi disponibile. Acest lucru se întâmplă cu toate că beneficiile oferite sunt din ce în ce mai diversificate, iar salariile au crescut față de 2019, an similar cu 2021 la nivel de nevoi de recrutare.
Conform sondajului eJobs, deficitul de forță de muncă din HoReCa determină companiile să apeleze la importul de forță de muncă, 23% menționând că deja folosesc această soluție pentru a-și acoperi nevoile de recrutare.
“Angajatorii din România și-au pus problema importului de angajați din străinătate încă de dinainte de pandemie, în special cei din HoReCa sau producție. Deși anul trecut recrutările angajaților străini au fost puse pe pauză din cauza restricțiilor impuse de pandemie, lipsa de candidați a determinat angajatorii să revină la această strategie”, explică Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România.
Principalele motive pentru care angajatorii întâmpină provocări în recrutare sunt pierderea încrederii candidaților în HoReCa, sector destabilizat în ultimul an și jumătate, dar și lipsa candidaților cu experiență relevantă.
Sondajul a fost realizat în luna iulie, pe reprezentanții a 102 companii din HoReCa, manageri generali, manageri în resurse umane, dar și antreprenori.

Vezi si

ASF a deschis procedura de faliment a City Insurance. Societatea administra 3 milioane de asigurați RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a decis vineri seara retragerea autorizației de funcționare a Societății …