Wednesday , February 1 2023

Rusia, EMBARGO TOTAL pe imorturile agroalimentare din UE şi SUA

rusia

Rusia a decretat o ‘interdicţie totală’ a majorităţii produselor alimentare provenite din ţările Uniunii Europene şi din SUA, în replică la sancţiunile occidentale adoptate împotriva Moscovei, a anunţat joi premierul rus Dmitri Medvedev, citat de AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Rusia a decretat o ‘interdicţie totală’ a majorităţii produselor alimentare provenite din ţările Uniunii Europene şi din SUA. Această interdicţie vizează carnea de vită, de porc şi de pui, peştele, brânza, laptele, legumele şi fructele provenite din SUA, Uniunea Europeană, Australia, Canada şi Norvegia.

‘Nu este nimic bun când vine vorba de sancţiuni şi nu a fost o decizie uşor de luat, dar a trebuit să o facem’, a explicat Medvedev. Interdicţia este valabilă începând cu 7 august şi durează un an, a adăugat el. Lista tuturor produselor interzise poate fi consultată pe site-ul guvernului rus.

Miercuri, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care a interzis pentru un an importurile de produse agricole şi alimentare din ţările care au impus sancţiuni Rusiei.

‘Pentru a proteja interesele naţionale ale Federaţiei Ruse, ordon interzicerea sau limitarea timp de un an a importurilor pe teritoriul rus al anumitor categorii de produse agricole, materii prime şi produse alimentare’ provenite din ţările care au ‘decis să impună sancţiuni economice’ împotriva Rusiei, a afirmat Putin, citat miercuri într-un comunicat al preşedinţiei.

 

 

Vezi si

Hotărâre Guvern: Lemnul rotund și despicat de lucru poate fi valorificat fără licitație și fără negociere

Guvernul a adoptat marţi o Hotărâre care modifică Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din …