Thursday , July 7 2022

Rusia a pregătit un plan de investiţii în valoare de cinci miliarde de dolari pentru Crimeea

crimeea

Guvernul rus a pregătit un program de investiţii în valoare de cinci miliarde de dolari pentru întreprinderi ruse din Crimeea, o republică autonomă situată în sudul Ucrainei, afectată de tensiuni separatiste.

Acest program a fost creat după adoptarea, în decembrie, a unui plan financiar de salvare a Ucrainei de către Rusia, care prevede consolidarea cooperării economice între cele două ţări, scrie cotidianul rus Kommersant, preluat de Mediafax.

Însă Ministerul Economiei s-a adresat în mod oficial, săptămâna aceasta, Camerei de Comerţ şi Industrie a Rusiei, căreia i-a solicitat să reunească întreprinderile interesate, iar ultima versiune a proiectului prevede o parte separată pentru Crimeea, o regiune majoritar rusofonă, la malul Mării Negre, contrar versiunilor anterioare.

“Crimeea este în mod tradiţional un teritoriu atractiv pentru investitori ruşi”, a declarat pentru Kommersant Aleksandr Ţibulski, un reprezentant de la Ministerul Economiei.

Potrivit ziarului, preogramul de investiţii prevede suma de 1,2 miliarde de dolari pentru construirea unui pod sau tunel peste strâmtoarea Kerci, care desparte Crimeea de Rusia, 1,4 miliarde de dolari pentru reconstruirea unei autostrăzi care traversează Crimeea şi 1,8 miliarde de dolari pentru porturile din regiune.

Sediul Parlamentului republicii autonome Crimeea, precum şi cel al guvernului regional au fost ocupate în această dimineaţă de manifestanţi înarmaţi. Incidentele vin după ce ieri atât simpatizanţi, cât şi adversarii noilor autorităţi de la Kiev au protestat în faţa sediului parlamentului regional din Simferopol.

Vezi si

Durata vieții profesionale a românilor era anul trecut cea mai mică în UE

Durata estimată a vieții profesionale pentru populația adultă în vârstă de cel puțin 15 ani …