Sunday , March 3 2024

Românii pot cumpãra titluri de stat Tezaur la dobânzi de până la 7,8%

Românii pot investi începând de astăzi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturitãți de 1 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,2% și 7,8%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

– Între 02 – 27 iunie 2022 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online (https://mfinante.gov.ro/web/trezor/tezaur-online);

– Între 02 – 28 iunie 2022 de la unitãțile Trezoreriei Statului;

– Între 02 – 27 iunie 2022 în mediul urban și 02 – 24 iunie 2022 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

Dobânda este anualã, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansatã de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Vezi si

Ministrul Agriculturii: Fermierii îşi primesc banii. APIA a deblocat plăţile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată pentru fermieri, în …

2 comments

 1. Vai ce oferta de nerefuzat.
  Adica eu, Misu Nimeni, am sansa sa cumpar parte din deficitul bugetar si din datoria publica!
  Chiar la timp pentru maririle de venituri ale bugetarilor si pentru a suporta noile pozitii create pentru bugetari.
  Stau asa si ma intreb… “Cum pot sa pierd?”
  Se pot cumpara si cu ruble sovietice titlurile astea?

 2. Unde pot sa cumpar titluri din astea cu7.8% la inflatia din Romania de 10.15%?
  Sau mai bine sa economisesc banii de benzina pana acolo si sa-mi arunc banii pe geam direct…

  Romania’s annual inflation rate quickened to 13.76 percent in April of 2022 from 10.15 percent in the prior month. This was the highest reading since February 2004, as prices of food products accelerated further, rising the most since December 2003 (13.54 percent vs 11.2 percent in March).