Friday , December 9 2022

România va fi de acord cu introducerea unei taxe pe tranzacţii financiare

România susţine demersurile privind crearea unei uniuni bancare la nivelul UE şi procesul de consolidare a guvernanţei din zona euro, dar consideră că acesta nu trebuie să fie în detrimentul statelor din afara zonei euro, şi va fi de acord cu introducerea unei taxe pe tranzacţii financiare, potrivit Mediafax.

Taxa pe tranzacţii financiare va fi introdusă în măsura în care va exista un acord în acest sens la nivelul Uniunii Europene, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Poziţia României privind Uniunea economică şi monetară de la nivelul Uniunii Europene a fost adoptată, marţi, de Guvern printr-un memorandum iniţiat de ministerele Finanţelor, Afacerilor Europene şi Afacerilor Externe şi avizat de guvernatorul Băncii Naţionale.

În document se mai arată că România este interesată să participe la demersurile privind crearea unei uniuni bancare, respectiv a mecansimului unic de supraveghere.

Comisia Europeană a propus, în septembrie anul trecut, taxarea tututor tranzacţiilor între instituţiile financiare (bănci, burse, companii de investiţii, companii de asigurări, fonduri de hedging).

Taxa se va aplica dacă cel puţin una dintre instituţiile financiare implicate are sediul în UE, chiar dacă tranzacţia se desfăşoară în afara spaţiului comunitar.

Vezi si

Ordonanța trenuleț va fi modificată: 200 lei neimpozitați la salariile între 3.000 – 5.000 lei cu o condiție; indexare suplimentară la pensiile militarilor

Ordonanța trenuleț urmează a fi modificată, iar printre schimbări se află majorarea cu 7,4% a …