Saturday , June 15 2024

România, locul zece în lume ca ţară de origine a mesajelor spam

.

România este a zecea ţară de origine a spam-ului din întreaga lume, generând 2% dintre mesajele email nedorite în luna iulie, potrivit unui studiu prezentat de compania Symantec, care relevă de asemenea că aproape 92% din totalul email-urilor sunt spam.
Cele mai multe mesaje email spam provin din Statele Unite, cu o “cotă de piaţă” de 22% în luna iulie, urmate de India şi Olanda (6% fiecare), Marea Britanie şi Brazilia (5%), Germania (4%), Franţa, Italia şi Vietnam (3%), respectiv România.
Din totalul mesajelor spam, marea majoritate reprezintă publicitate. Companiile de internet au o cotă de 33% din totalul spam-ului pe email, urmate de cele din sănătate (21%), financiar (13%) şi reclame la diverse produse (13%).
Cinci din fiecare 100 de mesaje spam reprezintă tentative de fraudă, 3% sunt “ţepe”, iar “scrisoarea nigeriană” sau “ţeapa 419” generează 7% din spam la nivel mondial.
Cele mai utilizate domenii de origine ale mesajelor spam sunt .com (59,1%), .ru (22%), .org (6,1%) şi .net (2,2%).
Majoritatea mesajelor spam din luna iulie au avut o mărime cuprinsă între 2 şi 5 kilobytes.
Cele mai multe mesaje spam de luna trecută încurajau destinatarii să apeleze la serviciile unor firme de avocatură pentru a-şi dobândi partea cuvenită din fondul de 20 miliarde de dolari creat de BP pentru despăgubirea victimelor deversării petroliere din Golful Mexic.
Un alt subiect “fierbinte” a fost finala Cupei Mondiale la fotbal, pe email apărând oferte pentru pariuri la meciul Olanda – Spania.
Alte mesaje des întâlnite îndemnau destinatarii să afle dacă sunt eligibili pentru a primi ajutoare de la stat în cadrul programului Obama de susţinere a pieţei creditelor ipotecare.
Statisticile Symantec se referă la luna iulie.

Vezi si

APIA: Cele mai multe solicitări în cadrul campaniei pentru Cereri de plată aferente anului 2024 au fost din județul Suceava – 40.288

Un număr de 730.395 cereri de plată, pentru o suprafață de 9,96 milioane de hectare, …

error: