Monday , June 27 2022

România, a treia creştere din UE a producţiei industriale în iunie faţă de mai

România a înregistrat în luna iunie a treia creştere din UE a producţiei industriale faţă de mai, de 1,9%, în timp ce indicatorul a stagnat la nivelul celor 27 de state membre şi a scăzut cu 0,1% în zona euro, potrivit datelor prezentate joi de Eurostat.
Producţia industrială a crescut în iunie faţă de mai în 11 state membre UE, a scăzut în opt şi a stagnat în Slovacia. Datele sunt ajustate în funcţie de sezonalitate.
Cele mai puternice creşteri au fost înregistrate în Lituania (3%), Estonia (2,6%), România şi Finlanda (1,9% fiecare), la polul opus situându-se Olanda (-3,1%), Franţa (-1,6%) şi Grecia (-0,7%).
Bulgaria a înregistrat o creştere de 1,8%, iar în Polonia, singurul stat UE care nu a intrat în recesiune în urma crizei mondiale, producţia industrială a urcat cu 1% în iunie faţă de mai.
Raportat la aceeaşi lună a anului trecut, România se plasează pe locul al 11-lea în UE cu o creştere de 7,9% ajustată la numărul de zile lucrătoare, uşor mai accelerată comparativ cu avansul de 7,7% înregistrat în UE. În zona euro, producţia industrială a crescut cu 8,2% în iunie, faţă de iunie 2009.

Vezi si

Bugetul pentru programul Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în două ore şi jumătate de la lansare

Bugetul de 25 de milioane de lei alocat primei etape a programului Rabla pentru Electrocasnice …