Tuesday , May 28 2024

Reprezentanții KazMunayGas, Oilfield Business și S.C. Rompetrol Rafinare, audiați de DIICOT

rompetrol

Astăzi au început audierile în dosarul ,,Rompetrol II”. Procurorii investighează atât problema datoriei istorice a Rompetrol, chestiunea datoriei libiene, cât şi acte de evaziune în activitatea de vânzare a carburanților.

Procurorii DIICOT au pus sechestru de 3 miliarde de lei pe bunurile Rafinăriei Petromidia. Măsura vine într-un dosar privind privatizarea rafinăriei, desprins din cel al lui Dinu Patriciu.

Companiile KazMunayGas, Oilfield Business Solutions și S.C. Rompetrol Rafinare au fost introduse de procurori ca părți responsabile civilmente în dosarul Rompetrol, iar reprezentanții acestora au dat declarații, astăzi, la DIICOT.

Noul dosar este disjuns din cel în care mai multe persoane au fost condamnate definitiv – printre care se număra fostul senator liberal Sorin Roşca Stănescu şi fostul ministru Sorin Pantiş – şi în care a fost judecat şi omul de afaceri Dinu Patriciu. În cazul acestuia, procesul penal s-a încheiat în urma decesului, notează ziare.com.

Ancheta datează de la începutul anului 2006, iar măsura sechestrului a fost impusă pentru a se recupera prejudiciul, întrucât în primul dosar nu s-a reuşit acest lucru.

 

Vezi si

Turcia, accesibilă românilor doar cu buletinul, așteaptă o dublare a turiștilor

Cu zboruri charter spre Antalya din 14 orașe, spre Alanya din București și Cluj-Napoca, spre …