Friday , August 19 2022

Reforma sistemului monetar, prioritate a FMI in 2011

Statele membre ale Fondului Monetar Internaţional (FMI) au stabilit că reforma sistemului monetar internaţional va fi una dintre priorităţile instituţiei în 2011, conform propunerii directorului general, Dominique Strauss-Kahn.

Consiliul de administraţie al FMI, care regrupează 24 de state şi grupuri de state, a plasat “această problemă importantă” pe programul de lucru, alături de cooperarea mondială la nivelul politicilor economice, construirea unei arhitecturi financiare mai puternice şi sprijinirea statele cu venituri reduse, menţionează instituţia financiară internaţională într-un comunicat.

“Chiar dacă sistemul monetar internaţional s-a dovedit solid în timpul crizei, sunt vizibile tensiuni în amplificarea dezechilibrelor mondiale, în volatilitatea fluxurilor de capital şi a cursurilor de schimb şi în acumularea de rezerve masive. Promovarea unui sistem monetar internaţional care funcţionează mai bine şi este mai stabil reprezintă o prioritate”, a afirmat Strauss-Kahn.

Franţa a înscris, de asemenea, această problemă printre priorităţile G20, grup a cărui preşedinţie o asigură până în noiembrie 2011.

Vezi si

Peste o treime dintre părinți se așteaptă la scumpirea rechizitelor, la începutul acestui an școlar

Peste o treime (37%) dintre părinți se așteaptă să cheltuiască mai mult anul acesta decât …