Friday , May 20 2022

Raiffeisen Bank vrea să se RETRAGĂ total din Ucraina

raiffeisen

Raiffeisen Bank International (RIB), prezentă şi în România, negociază vânzarea diviziei din Ucraina, a declarat directorul general, Karl Sevelda, în contextul planurilor de a obţine două miliarde de euro pentru a restitui un ajutor de stat şi pentru a respecta cerinţele privind capitalul.

“Testăm permanent piaţa şi, normal, derulăm şi negocieri, însă vom decide la momentul potrivit. Bineînţeles, unele pieţe sunt sub o supraveghere specială”, a declarat Sevelda jurnaliştilor austrieci în timpul unui eveniment organizat la Bucureşti.

Raiffeisen primeşte “tot timpul” întrebări din partea investitorilor interesţi de achiziţia subsidiarei ucrainene Aval, a adăugat Sevelda, citat de Reuters.

Publicaţia americană Forbes a scris recent că există doi posibili cumpărători pentru preluarea Aval, care anul trecut a obţinut un profit de 33 de milioane de euro. Raiffeisen a cumpărat banca în 2005, pentru 1,05 miliarde de dolari.

Investitorii se tem că Ucraina s-ar putea confrunta cu un război economic cu Rusia, din cauza planurilor guvernului de la Kiev de a semna un acord de liber schimb cu UE, informează Mediafax..

Erste Bank s-a retras deja din Ucraina, iar Bank Austria analizează vânzarea diviziei Ukrsotsbank, cumpărată în 2008.

Raiffeisen intenţionează să-şi menţină prezenţa pe pieţe cu oportunităţi de creştere, precum Polonia, Rusia şi România, a spus Sevelda, citat de Reuters.

Vânzarea Aval ar ajuta Raiffeisen să restituie un ajutor de stat de 1,75 miliarde de euro până în 2017, pentru care va derula probabil şi o majorare de capital.

Raiffeisen Bank România a obţinut în primul semestru un profit net de 60 milioane euro, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce valoarea activelor a scăzut cu 1% faţă de iunie 2012, la 5,59 miliarde euro.

Vezi si

Cei care vor să-și cumpere mașină o pot verifica la RAR, care își asumă rolul de consultant

Registrul Auto Român își asumă rolul de consultant tehnic în materie de achiziții auto și …