Sunday , January 29 2023

Proiectul privind reducerea TVA la 16% a fost retrimis in comisii

Proiectul de lege privind reducerea TVA de la 19% la 16% nu va primi azi vot final in Camera Deputatilor, fiind retrimis in comisii, pentru doua saptamani.

Solicitarea de retrimitere la comisii a fost facuta de deputatul PNL Florin Roman, initiatorul proiectului, afirmand ca este nevoie de un studiu de impact si de un punct de vedere al Guvernului Orban.

Roman a tinut sa precizeze ca isi asuma in continuare initiativa, doar ca este nevoie de asiguari ca indeplineste toate conditiile.

Propunerea legislativa privind reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16% de la 1 ianuarie 2020 a primit, marti, raport favorabil din partea Comisiei pentru Buget-Finante a Camerei Deputatilor.

Premierul Ludovic Orban anuntase marti ca PNL nu va vota proiectul de lege privind reducerea nivelului cotei standard de TVA, cu toate ca initiativa apartine liberalului Florin Roman.

“Nu este un proiect al PNL. E un proiect initiat de un parlamentar PNL. E o mare diferenta intre proiectele initiate de parlamentari individual si proiectele PNL. Pentru ca un proiect sa fie sustinut de PNL, procedura statutara pe care o avem este ca proiectul sa fie analizat, avizat de comisiile de specialitate ale partidului, sa obtina aprobarea Biroului Executiv al partidului.

PNL nu sustine decat acele proiecte care au respectat procedura de sustinere si au fost votate in Biroul Executiv. Ca atare, nu vom vota un proiect care apartine unui coleg de al nostru, care a initiat un proiect de lege ca parlamentar individual si nicidecum din partea PNL”, a explicat Ludovic Orban.

Si presedintele Klaus Iohannis a sustinut, marti, ca bugetul tarii nu isi permite, in acest moment, o reducere a TVA.

sursa: ziare.com

Vezi si

Ministrul Cadariu, despre programul Femeia Antreprenor: Vineri începe transmiterea primelor decizii privind acceptarea de principiu la finanțare

Aplicantele ale căror cereri de finanțare au fost admise în cadrul programului Femeia Antreprenor vor …