Sunday , April 11 2021

Programul “Prima casă” a fost din nou schimbat de Guvern. Modificări la plafoanele de credit

Plafonul pentru creditele destinate achiziției de locuințe noi s-a dublat, după ce Guvernul a adoptat, joi, o ordonanță de urgență prin care plafonul crește la 140.000 de euro, cu o valoare a garanției de 80%.

Șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a declarat, joi, că programul cunoscut ca „Prima casă” devine, în noua formulă propusă de Ministerul Finanțelor Publice, Programul „Noua casă” și a suferit mai multe modificări.

Obiectiv, prima casa, plafoane, credit

„Sunt câteva modificări importante aduse în cadrul acestui program pentru a stimula dezvoltarea imobiliară și sectorul construcțiilor și, în același timp, pentru a veni în sprijinul celor care vor să achiziționeze, în perioada următoare o locuință nouă. Astfel, s-a majorat plafonul pentru creditele pentru achiziția de locuințe noi de la 70.000 de euro, la cel puțin 140.000 de euro, cu o valoare a garanției de 80% din valoarea creditului. Este o modificare substanțială radicală, care are în vedere dezvoltarea sectorului imobiliar inclusiv pentru locuințele de până la 120 de metri pătrați, astfel încât cei care au posibilitatea și doresc să acceseze o astfel de facilitate să poate să achiziționeze și apartamente mai mari decât cele care sunt în prezent pe piață prin programul Prima casă”, a spus Dancă.

Ordonanța de Urgență a fost adoptată în prima lectură urmând ca după primirea avizului de la Consiliul legislativ să fie adoptată în forma finală în ședința următoare de Guvern.

Vezi si

România a înregistrat un deficit comercial de 3 miliarde de euro, în primele două luni, mai mare cu jumătate de miliard de euro față de anul trecut

Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) a României a fost de 3,070 miliarde de euro, în primele …