Friday , October 7 2022

Profetul crizei: Marea Depresiune ameninţă statele dezvoltate

Celebrul economist Nouriel Roubini lansează un nou avertisment. Fără măsuri rapide de stimulare, riscăm o nouă Mare Depresiune. Al doilea val al recesiunii va zgudui lumea şi va culmina in 2013.

Intr-un interviu acordat agentiei Bloomberg, Dr Doom a afirmat că probabilitatea unei noi recesiuni in tarile dezvoltate este de 60%.

“În urma cu cateva luni credeam ca “furtuna perfectă” va avea loc in 2013, dar incetinirea economica din Statele Unite, din Zona Euro si din Marea Britanie semnifica faptul ca ea a început deja”, a declarat Nouriel Roubini. Al doilea val al recesiunii va zgudui lumea mai devreme decat am prevazut si va culmina in 2013 sau chiar mai repede, acest lucru depinde de mijloacele de politica monetara ce vor putea fi utilizate”, a precizat economistul.

Potrivit lui Roubini, criza poate fi combătută doar prin măsuri care să restabilească cresterea economică cat mai curand posibil: “In perioada imediat urmatoare, avem nevoie de mari masuri de stimulare, altfel riscam o noua Mare Depresiune”, a spus acesta. Nouriel Roubini a prezis, la inceputului anului 2007, criza financiara, ce urma să izbucnească un an mai tîrziu. (money.ro)

Vezi si

Antreprenorii susțin majorarea salariului minim la 3.000 de lei, dar numai după ce dă colțu’ ierbii

Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (CNIPMMR) susține majorarea salariului minim la 3.000 de …