Sunday , February 5 2023

Producatorul de vinuri Purcari, prima companie din R. Moldova listata pe Bursa din Bucuresti

purcari

Purcari se listează joi la Bursa de la Bucureşti după realizarea unui IPO pentru 49% din acţiuni. Preţul final a fost de 19 lei pe acţiune, iar valoarea ofertei a depăşit 40 milioane euro.

Producătorul de vinuri Purcari a anunţat joi că se listează la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul WINE, după realizarea unei Oferte Publice Iniţiale (IPO) pentru 49% din acţiunile sale. Preţul final al ofertei a fost de 19 lei pe acţiune, valoarea totală a ofertei ajungând la peste 186 milioane lei (40 milioane euro).

Tranşa dedicată investitorilor retail a fost suprasubscrisă de peste patru ori, potrivit companiei, în pofida turbulenţelor care au afectat recent pieţele globale.

Grupul este condus de fondatorul şi directorul său general, Victor Bostan, de profesie oenolog, cu peste 35 de ani de experienţă în industria vinului, alături de acţionarii Horizon Capital, companie de private equity din Ucraina şi Moldova, şi International Finance Corporation (IFC), parte din grupul Banca Mondială.

“Prin listarea la BVB, compania Purcari transmite un semnal puternic că îşi propune să devină un lider incontestabil pe piaţa vinului în Europa Centrală şi de Est (ECE). Exemplul lor ar trebui urmat de fiecare companie care-şi propune să devină lider în domeniul ei de activitate”, spune Lucian Anghel, președintele Bursei.

Pe fondul creşterii robuste a consumului ȋn ECE, Purcari a înregistrat o rata medie de creştere a veniturilor de 34% ȋn perioada 2014-2016, cu rate medii anuale de creştere de 55% ȋn Romania, 49% ȋn Polonia, 44% ȋn Moldova,15% ȋn Cehia şi Slovacia. Nivelul ridicat al creșterii s-a menţinut în primele 9 luni ale anului 2017, în care veniturile s-au majorat cu 35% pe an, creșterea în România accelerând la 69% față de aceeași perioadă din 2016, potrivit companiei.

digi24.ro

Vezi si

Noul regulament de furnizare a energiei electrice: Furnizorul are obligaţia să eşaloneze la plată sumele datorate de client

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat modificări consistente la regulamentul de …