Saturday , April 20 2024

Privatizarea Postei Romane a esuat. Ce va face Guvernul

posta

Privatizarea Postei Romane a esuat, a anuntat, marti, Ministerul Societatii Informationale, avand in vedere ca belgienii de la bpost nu au depus o oferta de cumparare pana la termenul limita.

In aceste conditii, institutia insista ca procesul trebuie analizat de Guvern.

“Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) informeaza ca ofertantul selectat pentru vanzarea celor 51% din actiunile Companiei Nationale Posta Romana, bpost, nu a avansat o oferta angajanta pana la termenul limita stabilit (15 septembrie 2015, ora 12:00 PM).

Avand in vedere imbunatatirea situatiei economice a Postei Romane si diversificarea portofoliului de servicii oferite, MSI considera ca procesul de privatizare aprobat prin HG nr. 761/2012, cu modificarile si completarile ulterioare, este necesar sa fie supus analizei Guvernului Romaniei”, a transmis Ministerul Societatii Informationale, intr-un comunicat de presa.

In cadrul procesului de privatizare a Postei Romane, ministerul este consiliat de consortiul format din KPMG Romania si de Tuca, Zbarcea & Asociatii.

Statul roman voia sa vanda 51% din actiunile companiei.

“Posta Romana a abordat, in ultimul an, o strategie de business focusata pe reducerea cheltuielilor si pe concentrarea resurselor financiare in investitii. Un punct esential in aceasta strategie a fost dezvoltarea unor produse si servicii adaptate la nevoile clientilor Postei Romane, dar si inchiderea unor contracte neprofitabile pentru operatorul national de servicii postale”, a mai transmis ministerul.

Posta Romana a incheiat anul 2014 cu un profit de 5 milioane de euro, dupa cinci ani de pierderi. Pentru 2015, compania tinteste mentinerea in marja de profit, concomitent cu implementarea unui plan amplu de investitii, in valoare de peste 55 de milioane de lei (12,3 milioane de euro), strategie care va continua si in 2016.

Posta Romana este detinuta de statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%.

Vezi si

Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă a scăzut la 63% în 2023; jumătate dintre persoanele ocupate lucrau în servicii

Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 63%, …