Thursday , November 30 2023

Primul oraş din lume cu temperatura controlată. Aici NU E NEVOIE de prognoza meteo

Dubai

Primul oras din lume, cu temperatura controlata, va fi construit in Dubai.

Este vorba de fapt despre o noua constructie record, cel mai mare mall de pe planeta, cu parcuri tematice, opt km de strazi, teatre, centre medicale si 100 de hoteluri si apartamente, potrivit Incont.ro.

Dupa cel mai inalt turn din lume, Burj Khalifa, Dubaiul se va mandri curand cu strazile controlate climatic si cel mai mare parc indoor din lume, toate parte din primul oras pietonal cu temperatura controlata.

Mall-ul Lumii va gazdui printre altele un centru cultural cu teatre care sa includa show-uri de calibrul celor de pe West End si Broadway, centre medicale, o strada pentru distractii, modelata dupa celebrul bulevard La Rambla din Barcelona si strazi pentru shopping.

Proiectul face parte din planul Dubaiului de a deveni o destinatie turistica de top pe tot parcursul anului, in pofida temperaturilor in crestere, care vara ajung la 50 de grade Celsius.

Mall-ul in sine va ocupa o suprafata de 743.000 mp, sub un dom de sticla. Constructia va atrage 180 milioane de turisti pe an si va asigra viitorul Dubaiul ca hub turistic, spun autoritatile.  Mai multe aici.

 

 

Vezi si

Managerii preconizează creșterea prețurilor, în paralel cu scăderea numărului de angajați

Managerii din economie estimează pentru perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2024 creșterea prețurilor în industria …