Friday , May 24 2024

Primele declaratii ale lui Mugur Isarescu dupa atacul presedintelui la adresa BNR

isarescu1

“Trebuie să avem în vedere ca suntem într-un an electoral, politizarea se face foarte repede”, a declarat miercuri Guvernatorul BNR Mugur Isarescu cu ocazia conferintei cu tema “Crearea unei pieţe de capital internaţionale în România”, unde participă şi premierul Victor Ponta. Guvernatorul nu a făcut niciun comentariu la atacul lansat marţi seara de Traian Băsescu la adresa BNR.

“Din punct de vedere macroeconomic, necesitatea dezvoltării Bursei este un lucru evident mai ales în acest moment în care băncile comerciale au reticenţe în relansarea creditării, iar finantarea unor noi proiecte prin investitii ar putea fi preluata de piata de capital”, a spus guvernatorul BNR potrivit Hotnews.ro.

“Desigur, nu sunt un visator; acest proces va lua o bucata de vreme, dar el este posibil”, a continuat Isărescu.

Potrivit acestuia, economisirea pare descurajata de faptul ca unii deponenti considera dobanzile prea mici. Daca acestia ar gasi in piata de capital instrumente viabile si transparente, ar investi in piata de capital si in economia romaneasca.

“E nevoie de incredere si transparenta. Ele sa castiga greu si se pierd foarte repede.Listarea companiilor de -care e privita de multe ori doar ca un mijloc important de privatizare- este un instrument esential pentru cresterea transparentei”, a mai spus şeful BNR.
Băsescu, atac dur la BNR: Să părăsească imediat linia de a fi controlată de un guvern corupt

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că BNR trebuie “să părăsească imediat linia de a fi controlată de un guvern corupt”, el acuzând Banca Naţională de implicare în măsurile privind creşterea accizei la carburant şi “electorata”, susţinute de Victor Ponta în negocierile cu FMI.

Vezi si

CNIPMMR: Ne uităm cu foarte multă atenție la dinamica numărului societăților comerciale; anul acesta nu trecem de 20.000

Dinamica societăților comerciale, respectiv diferența dintre numărul de societăți înscrise și numărul de firme suspendate, …