Monday , September 26 2022

Prevederile OUG 50, aplicate doar la creditele noi

Deputaţii din Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci au aprobat, miercuri, aplicarea majorităţii prevederilor ordonanţei privind creditele populaţiei doar la contractele de împrumut încheiate după intrarea în vigoare a actului normativ.

Deputaţii Comisiei de buget-finanţe au aprobat aplicarea unor prevederi OUG 50 doar la creditele noi.

“Prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă nu se aplică contractelor în curs de derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă cu excepţia dispoziţiilor art. 66-69 şi, în ceea ce priveşte contractele de credit pe durata nedeterminată existente la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, a dispoziţiilor art. 37 (1), art. 50-55, art 56 alin (2), art 57 alin (1) şi (2), art. 66-69 şi art. 70-71 din prezenta ordonanţă de urgenţă”, potrivit amendamentului aprobat de deputaţi.

Amendamentul mai prevede că actele adiţionale încheiate şi semnate în vederea asigurării conformităţii contractelor de credit cu prevederile ordonanţei de urgenţă 50 îşi produc efectele în conformitate cu termenii contractuali agreaţi între părţi.

Totodată, actele adiţionale nesemnate de către consumatori, considerate acceptate tacit potrivit articolului 95 din OUG 50, îşi vor produce efectele în conformitate cu termenii în care au fost formulate, “cu excepţia cazului în care consumatorul sau creditorul notifică cealaltă parte în sens contrar în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi”.

Amendamentul a fost aprobat cu 15 voturi pentru, 5 împotrivă şi 3 abţineri.

Vezi si

Aproximativ 300.000 de firme din România nu au cont bancar

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a afirmat că în România sunt aproximativ 300.000 de firme care …