Wednesday , November 30 2022

Preţul aurului a atins un nou nivel record. Francul: 3,71 lei, maxim istoric

Preţul aurului a atins luni un nou nivel istoric, depăşind pentru prima dată 1.600 de dolari uncia, în condiţiile în care investitorii privilegiază în continuare plasamentele considerate cele mai sigure, precum metalele preţioase, pe fondul crizei datoriilotr suverane. Aurul a fost cotat  la 155,9 lei pe gram. De asemenea, francul a ajuns la un nivel maxim istoric: 3,71 lei.

Preţul unei uncii de aur a atins noul vârf de 1.600,1 dolari la început şedinţelor de tranzacţionare pe pieţele europene. Astfel, metalul a continuat tendinţa începută săptămâna trecută, ce are la bază o serie de factori care îndeamnă investitorii la prudenţă.

Tensiunea este alimentată de criza datoriei suverane din Zona euro, de negocierile privind plafonul deficitului public din SUA, care nu au dus deocamdată la niciun rezultat, dar şi de testele de stres pentru băncile europene, ale căror rezultate au fost date piblicităţii vineri.

În paralel, argintul, al cărui curs urmează în general fluctuaţiile aurului, a depăşit 40 de dolari uncia, pentru prima dată din aprilie, când a stabilit recordul istoric de apropae 50 de dolari (49,79). (sursa: realitatea.net)

Vezi si

Inflaţia în zona euro a scăzut în noiembrie pentru prima dată în ultimele 17 luni

 Rata anuală a inflaţiei în zona euro a înregistrat o scădere peste aşteptări în luna …