Wednesday , November 29 2023

Premieră pentru șoferii din România. RCA doar cu inspecție de risc 

Din data de 5 iunie, toți șoferii care au avut o întrerupere a poliței RCA, de o zi, o săptămâna sau o lună, vor trebui să-și facă inspecția de risc pentru a obține o altă RCA de la Groupama Asigurări, informeaza economica.net.

Chiar dacă o astfel de măsură poate duce la îndepărtarea clienților RCA din portofoliul Groupama, compania spune că este o metodă prin care se evită un tipar de fraudă. De la introducerea, în 2017, a posibilității ca asigurarea RCA să fie încheiată și pe alte perioade decât 6 luni sau un an, asigurătorii au susținut că fraudele comise prin înscenarea unor daune au crescut.

Scopul măsurii luate de Groupama ar putea fi tocmai eliminarea din portofoliu a polițelor pe o lună sau două.

Chiar cu riscul de a-și alunga o parte din clienți, Groupama Asigurări a introdus condiții noi pentru cei care vor să își încheie polițe RCA la această societate și nu au continuitate. Astfel, pentru cei care au avut pauză sau au uitat să își încheie RCA-ul la timp, Groupama a introdus din 5.06.2020 o cerință nouă: dacă există o întrerupere de continuitate, polița RCA se va încheia doar după inspecția de risc a mașinii, fotografierea mașinii de către un inspector de risc al asigurătorului, procedură utilizată până acum de întreaga piață doar în cazul încheierii poliței CASCO. (Economica.net)

Vezi si

Sărăcia energetică este un fenomen care a crescut alarmant și în rândul populației cu venituri medii

Plata facturilor la energie a devenit o povară ridicată, în contextul creșterii prețurilor energiei și …