Tuesday , December 6 2022

Premieră pentru judeţul Suceava – C.A.R. Invăţământ Fălticeni pe locul 1 în România

slide-uri CAR site PUNCTE LUCRU [800x600]


Uniunea Naţională a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaţilor din România a organizat în perioada 30-31 mai 2014, Conferinţa Naţională a Caselor de Ajutor Reciproc. La evenimentul desfăşurat la Poiana Braşov au participat delegaţi şi reprezentanţi din toate judeţele ţării.
Cu această ocazie, C.A.R. învăţământ Fălticeni s-a situat pe locul 1 în clasamentul anual întocmit de Uniunea Naţională, clasament din care fac parte aproape 1900 de case de ajutor reciproc din România. Acest clasament are la bază 10 indicatori specifici de performanţă.
C.A.R. învăţământ Fălticeni îşi are rădăcinile mult în trecut când, acum 88 de ani, în 1926, a luat fiinţă Banca Corpului Didactic Primar al judeţului Baia în imobilul în care funcţionează şi în prezent, la Fălticeni. în anul 1949 a primit titulatura de Casă de Ajutor Reciproc şi de atunci funcţionează sub forma unei organizaţii non-profit ce are ca unic obiect de activitate întrajutorarea financiară a membrilor săi.
Pot fi membri C.A.R. învăţământ Fălticeni atât salariaţi din orice domeniu de activitate cât şi pensionari.

Obiective urmărite

“Obiectivul principal al C.A.R. învăţământ Fălticeni în ultimii ani a fost creşterea numărului de membri, realizarea unei bune capitalizări a casei, înfiinţarea de noi agenţii de lucru, oferirea de servicii conexe şi de asistenţă socială în limitele permise de legislaţie şi, nu în ultimul rând, extinderea casei în întreg judeţul Suceava astfel încât să putem veni în sprijinul cât mai multor oameni care doresc să apeleze la servicii de întrajutorare financiară” – preşedinte, Bulboacă Constantin.
în ceea ce priveşte activitatea C.A.R. învăţământ Fălticeni din ultimul an, se poate remarca o creştere semnificativă la toţi indicatorii, din care amintim: numărul de membri a crescut în 2013 cu 2750 faţă de anul precedent, ajungând în prezent la peste 13.000 de membri; numărul de puncte de lucru în întregul judeţ a crescut la 18; dobânda medie de bonificare a fondurilor sociale ale membrilor a fost de 7,21% iar prin aceasta nu numai că s-a reuşit protejarea fondurilor împotriva inflaţiei, dar a adus chiar beneficii membrilor C.A.R. Și nu în ultimul rând este de amintit faptul că cei peste 13.000 de membri cotizanţi au constituit la C.A.R. fonduri proprii totale de aproape 30 milioane RON.
De menţionat este faptul că C.A.R. învăţământ Fălticeni vine după o perioadă de 4 ani de creştere şi dezvoltare accelerată pe întreg teritoriul judeţului Suceava, aspect remarcat şi din rezultatele obţinute în anii anteriori: locul 2 în 2013, locul 2 în 2012, locul 3 în 2011, locul 3 în 2010. Faptul că această instituţie reuşeşte să se dezvolte într-o perioadă în care efectele crizei economice se fac încă foarte bine simţite la nivelul judeţului Suceava, este o dovadă că această instituţie financiară nebancară a devenit în ultimii ani o alternativă din ce în ce mai căutată de sucevenii care au nevoie de un împrumut rapid şi în condiţii avantajoase.

Extindere la nivel teritorial

Din punct de vedere teritorial, în momentul de faţă, ne adresăm tuturor persoanelor care obţin venituri de natură salarială de pe întreg teritoriul judeţului Suceava, astfel: municipiile Suceava (2 agenţii), Câmpulung-Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuţi, Vatra-Dornei, oraşele: Liteni, Solca, Siret, Dolhasca, Vicovu de Sus şi din comunele: Rădăşeni, Mălini, Slatina, Baia, Boroaia, Cornu-Luncii, totalizând un număr de 18 puncte de lucru, incluzând sediul central de la Fălticeni.SEDIU CENTRAL CAR [800x600]

OFERTA DE VARA 2014

Pentru a marca performanţa obţinută în acest an, C.A.R. învăţământ Fălticeni îşi întâmpină membrii sau viitorii membri cu o ofertă valabilă pe perioada verii, astfel:
Introducerea unui nou tip de împrumut, îMPRUMUTUL FăRă GIRANȚI, valabil în perioada iunie-august 2014.
în perioada iunie-august 2014, persoanele care se înscriu împreună cu o cunoştinţă, beneficiază, ambele, de 50% reducere la taxa de înscriere.
Atât pentru împrumuturile tradiţionale cât şi pentru împrumuturile opţionale (de urgenţă) suma maximă care se poate acorda creşte de la 20.000 lei la 25.000 lei.
Perioada maximă de rambursare: creşte de la 5 până la 6 ani (pentru imprumuturile optionale)
în luna iunie, pentru personalul din instituţiile de învăţământ (personal didactic şi auxiliar), împrumuturile opţionale pot fi acordate cu opţiunea de amânare a ratei până la 3 luni, perioadă în care se plăteşte doar dobânda.

“Dacă în urmă cu câţiva ani se putea aştepta chiar şi 3-4 luni pentru un împrumut, astăzi am ajuns la performanţa de a putea onora orice cerere chiar şi în 24 de ore de la depunerea completă a documentelor (cerere împrumut, adeverinţă venit titular şi giranţi)”, ne-a declarat directorul economic, d-na Antoneta Lionte.

Atuurile C.A.R. sunt şi vor ramane si in viitor urmatoarele:
– aspectul social, reprezentat prin: costuri reduse de creditare, accesul membrilor cu venituri mici la imprumuturi, acordarea unor ajutoare in caz de deces;
– transparenţa reprezentată prin absenţa unor comisioane ascunse şi nu în ultimul rând
– flexibilitatea de care se dă dovadă atunci când vorbim de cazuri sociale aflate în dificultate, pentru fiecare membru existând practic o soluţie în rezolvarea problemelor sale.
Pentru informaţii există disponibilă o linie telefonică cu apelare gratuită din orice reţea, 0800.827.227.
Dacă eşti membru C.A.R. sau colaborator îţi mulţumim pentru colaborare şi te felicităm din inimă pentru că succesul acestei organizaţii este şi succesul şi contribuţia ta. Dacă încă nu eşti membru C.A.R. te invităm să ni te alături şi să te bucuri de avantajele şi beneficiile pe care le au cei peste 13.000 de membri din judeţul Suceava.
Mai multe informaţii despre cum poate deveni cineva membru C.A.R. sau despre cum poate fi accesat un împrumut, pot fi obţinute în oricare din punctele de lucru sau pe pagina de internet www.car-invatamant.ro. (P)

Vezi si

România, scădere cu 45% a sosirilor internaționale față de 2019

România nu este una dintre destinațiile preferate de europeni, reprezentând mai puțin de 1% din …