Sunday , May 26 2024

Poșta Română a demarat procesul de restructurare a echipelor manageriale

Unele departamente vechi din administrația centrală a Poștei Române vor fi transformate în unități de afaceri independente și se va numi o nouă echipă managerială în cadrul companiei.
Potrivit unui comunicat transmis miercuri, acestea sunt câteva dintre deciziile care fac parte din procesul de modernizare demarat recent de către operatorul național poștal.


“Concret, se vor transforma unele departamente vechi din administrația centrală în unități de afaceri independente, se vor reașeza procesele decizionale și se va numi o nouă echipă managerială. Această reorganizare este un proces de durată și va fi implementată prin decizii de management succesive, care la final vor avea ca efect schimbarea fundamentală a modului de funcționare a Administrației Centrale. Dintr-o structură de control, administrația va deveni o structură de susținere a rețelei, inclusiv prin reducerea numărului de posturi din aparatul central administrativ. Unitățile de afaceri au, începând de astăzi, misiunea să atragă business și vor opera independent față de administrația centrală”, se menționează în comunicatul Companiei Naționale Poșta Română (CNPR).
“În primul rând țintim să eliminăm birocrația. Cu acest pas făcut, putem implementa mult mai ușor proiectele noastre de business. Pentru că dorim să schimbăm total paradigma: dintr-o companie centrată pe instituția hârtiei, vrem să devenim o companie agilă, care să răspundă nevoilor pieței. și, pe de altă parte, să ne putem îndeplini mult mai bine și misiunea socială. Am început, așadar, restructurarea, prin a schimba vechii directori, cărora le mulțumim pentru munca de zeci de ani din Poștă. Avem, în acest moment, o echipă nouă de manageri, oameni cu viziune proaspătă și consistentă, oameni cu idei noi, orientați spre piața globală. Am păstrat în această echipă, însă, și manageri cu foarte multă experiență în Poștă”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poștei Române.
Modernizarea Poștei Române este o decizie asumată atât prin programul de Guvernare 2021-2024, cât și prin Memorandumul privind strategia de dezvoltare și diversificare economică a Companiei prin DART, aprobat de Guvernul României.
Poșta Română este liderul de piață în sectorul serviciilor poștale și deservește aproximativ 19 milioane de români, printr-o rețea extinsă de 5.500 de oficii poștale.
În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (93,52% din pachetul de acțiuni) și Fondul Proprietatea (6,48%). (Agerpres)

Vezi si

Peste o treime dintre angajații din construcții au salarii cuprinse între 4.500 și 7.000 de lei

Peste o treime dintre angajații din construcții au salarii cuprinse între 4.500 și 7.000 de …