Saturday , December 2 2023

Ponta: Romania e la fel de sigura ca statele dezvoltate

grafic

Premierul Victor Ponta a transmis, duminica, ca tara noastra e considerata a fi la fel de stabila ca statele dezvoltate din Occident.

“Cu politici economice si sociale bune am contribuit noi la imaginea Romaniei incepand cu mai 2012. Sa ne aducem aminte ca in perioada 2009-2011 ‪Romania ajunsese in Top 10 tari cu cel mai mare risc de default din lume, conform Standard & Poors.

Astazi, cu un procent de doar 7,8% (sic!) risc de default, Romania este considerata o tara la fel de sigura si stabila economic precum statele dezvoltate din ‪UE. De aceea FMI confirma ca daca se pastreaza acelasi parcurs, economia romaneasca poate depasi ca putere economica Portugalia, Republica Ceha sau Grecia in urmatorii 3 ani”, a scris pe Facebook Victor Ponta.

Premierul a atasat si un grafic ce prezinta evolutia Romaniei, in baza riscului de incetare de plati (default) in raport cu CDS (credit default swap – n.red.), dar nu a prezentat si situatia in celelalte state membre UE.

Indicele arata asigurarea contra riscului de nerambursare a unui credit.

CDS-ul determina randamentul cerut de investitorii straini pentru achizitia de titluri suverane. In plus, influenteaza si costul finantarii externe pentru companii si banci.

Vezi si

800.000 de asigurări RCA încheiate de Euroins încetează în 7 decembrie; ASF recomandă șoferilor reînnoirea polițelor cât mai repede

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare Reasigurare încetează de drept, în data de 7 …