Friday , December 9 2022

Ponta: Îl vom vota pe Isărescu pentru un nou mandat la BNR

isarescu

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei guvernamentale, că guvernatorul Mugur Isărescu va fi susţinut în Parlament pentru un nou mandat la BNR, noul board al BNR urmând să fie numit şi să primească votul Parlamentului în această lună.

În cursul lunii iunie – şi asta am şi discutat – vom numi şi noul board al BNR, pentru că le expiră mandatele în septembrie cred, dar putem să-i numim din iunie “, a spus Ponta.

Întrebat dacă din punctul de vedere al USD, actualul guvernator Mugur Isărescu e viabil pentru încă un mandat, Ponta a precizat: “Categoric da, aşa vom şi vota de altfel“.

Ponta a mai spus că actualul viceguvernator Bogdan Olteanu a fost foarte bun în funcţia deţinută, dar nu se află în “ograda” sa.

Întrebat dacă Olteanu mai are o şansă pentru prelungirea mandatului, Ponta a răspuns: “Asta trebuie să-i întrebaţi pe cei de la PNL, domnia sa e propunerea PNL. Cred că a fost un foarte bun vicepreşedinte, dar nu-i la mine în ogradă, ca să spun aşa”.

Vezi si

Ordonanța trenuleț va fi modificată: 200 lei neimpozitați la salariile între 3.000 – 5.000 lei cu o condiție; indexare suplimentară la pensiile militarilor

Ordonanța trenuleț urmează a fi modificată, iar printre schimbări se află majorarea cu 7,4% a …