Wednesday , February 8 2023

Platformă hotelieră: Cazarea în minivacanța de 24 ianuarie s-a scumpit cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut 

Românii și-au început anul cu o minivacanţă în ţară, Braşovul şi Sibiul fiind cele mai rezervate destinaţii ale weekendului, cu un preţ mediu al cazării de 286 lei/noapte, arată analiza realizată de o platformă hotelieră online.


Astfel, staţiunile de pe Valea Prahovei şi marile oraşe se numără printre destinaţiile preferate de români pentru minivacanţa de 24 ianuarie, potrivit datelor Travelminit.ro.

Chiar dacă preţurile la cazare sunt ceva mai mari anul acesta, cei mai mulţi români au rezervat un sejur pentru minivacanţă, semn că doresc să se bucure de zilele libere, dar şi de evenimentele organizate pentru Mica Unire, susţin autorii studiului.

Preţul mediu pentru o cameră dublă/noapte este de 286 de lei în perioada minivacanţei, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când preţul mediu pentru o cameră dublă/noapte era de 236 de lei.

Potrivit sursei citate, în topul celor mai rezervate destinaţii din acest weekend prelungit se află Braşov, Sibiu, Sinaia, Buşteni şi Oradea, semn că românii preferă în continuare Valea Prahovei şi city-break-urile pentru sejururile de scurtă durată.

“Evident, staţiunile montane sunt preferate în această perioadă, mai ales de către cei care iubesc zăpada şi sporturile de iarnă, însă există cerere şi pentru marile oraşe, semn că românii vor să exploreze mai mult şi mai des”, a afirmat Rita Szilveszter, marketing manager Travelminit, citat de Agerpres.
“Un alt motiv pentru creşterea rezervărilor în această perioadă este şi folosirea voucherelor de vacanţă la achiziţia unor sejururi, o măsură care a contribuit semnificativ la dezvoltarea turismului românesc. Aşadar, cei care primesc aceste tichete trebuie să ştie că încă le pot utiliza pentru a plăti integral sau parţial următoarea vacanţă în ţară”, precizează sursa citată.

În plus, Ministerul Finanţelor a confirmat recent faptul că voucherele vor fi şi acordate şi anul acesta, valoarea lor fiind tot de 1.450 de lei. La fel ca până acum, ele vor fi emise pe suport electronic şi vor putea fi utilizate numai de titular, în baza actului de identitate, având valabilitatea de un an de la data alimentării cardului.

Vezi si

Ce joburi au căutat românii la început de an

Românii au căutat, la început de an, pozițiile de șofer, inginer și asistent medical. A …