Sunday , June 26 2022

Piraeus Bank vrea sa se retraga din regiunea balcanica, inclusiv din Romania

piraeus bank

Piraeus Bank, cea mai mare banca elena in functie de active, vrea sa vanda toate afacerile din regiunea balcanica, inclusiv din Romania, in incercarea de a reduce creditele neperformante.

Decizia este luata in cadrul planului strategic valabil pana in 2020, a declarat noul director general al institutiei financiare, Christos Megalou, transmite Reuters.

“Viziunea noastra este sa fim cea mai credibila banca din Grecia. Planul nostru strategic are sens”, a spus miercuri Megalou, care si-a preluat atributiile in aprilie.

“Obiectivele noastre sunt dificile, dar pot fi indeplinite”, a mai aratat Megalou.

Piraeus Bank Romania, controlata de grupul elen Piraeus, este prezenta pe piata din Romania de 15 ani, deservind peste 300.000 de clienti, prin intermediul a 100 de sucursale.

Piraeus, la care fondul elen de salvare a bancilor HFSF detine o participatie de 26,2%, are inca probleme din cauza creditelor neperformante, dupa ce recesiunea a urcat somajul din Grecia la un nivel record.

Banca vrea sa isi restranga activitatile prin vanzarea subsidiarelor detinute integral in Bulgaria, Romania, Serbia, Albania si Ucraina, in cadrul planului numit “Agenda 2020” de reducere a expunerilor straine.

Grupul intentioneaza sa vanda si alte detineri, precum o participatie de 40% la compania de transport naval Hellenic Seaways si altele de 33% la fermele piscicole Nireus Aquaculture si Selonda, a mai aratat directorul general.

Vezi si

Bugetul pentru programul Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în două ore şi jumătate de la lansare

Bugetul de 25 de milioane de lei alocat primei etape a programului Rabla pentru Electrocasnice …