Saturday , June 22 2024

Piața de IT “s-a răcorit brusc”, nu mai există pretenții de salarii de 8.000 de euro

Nu primesc numai CV-uri, ci primesc o grămadă de solicitări de la firme care au o mulțime programatori pe care nu vor să-i piardă și care solicită să lucreze, spune fondatorul Creasoft, Adrian Dinu la ZF Live.

„Au fost niște presiuni foarte mari pe piața de IT, seniorii au ridicat tarifele, unii dintre ei au ajuns undeva spre 8.000 euro brut, cei care își fac microîntreprinderi sau PFA-uri. Acum, piața începe să se egalizeze, este ceva natural care vine din faptul că nu mai există lucrări și oamenii n-au încotro, trebuie să-și caute altceva”, ”, a spus Adrian Dinu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Piața de IT „s-a răcorit în ultima perioadă, astfel că au scăzut și pretențiile salariale ale IT-iștilor”, spune a spus Adrian Dinu, fondatorul Creasoft, un producător și dezvoltator de sisteme electronice și software de control și monitorizare personalizat.

„Au fost niște presiuni foarte mari pe piața de IT, seniorii au ridicat tarifele, unii dintre ei au ajuns undeva spre 8.000 euro brut, mă refer aici la cei care își fac microîntreprinderi sau PFA-uri. Acum piața începe să se egalizeze, pentru că din cauza acestor mișcări cărora nu pot să le zic concedieri, este ceva natural care vine din faptul că nu mai există lucrări și oamenii n-au încotro, trebuie să-și caute altceva”, adaugă Dinu.

Companiile din sectorul de IT se confruntă cu dificultăți în a reuși să păstreze numărul de angajați, sunt foarte multe companii care încă nu știu cum reușesc să-și plătească angajații, nu prea mai au comenzi de afară, astfel că scad și salariile pe care sunt dispuse să le plătească.

„Se acceptă seniori foarte buni undeva la 6.000 euro brut. Multinaționalele, când vine vorba să facă economii, zic: «dacă dau afară 20 de seniori pe care-i plătesc acuma cu 8.000 euro și iau alți 20 noi, fac o economie foarte importantă, una de 2.000 euro la 20 de angajați, care sunt 40.000 euro pe lună, adică un milion în doi ani». Din ce am auzit eu pe piață, există și negocieri în care cei care aveau salarii foarte mari sau erau plătiți cu niște sume de bani lunare foarte mari sunt cumva nevoiți să accepte că piața s-a mai reglat și că nu se mai acceptă orice tarif, oricât de bun ai fi”, a explicat Adrian Dinu.

Opt din zece cei mai mari angajatori din sectorul local au înregistrat scăderi ale numărului de angajați în 2023 comparativ cu 2022, arată calculele ZF pe baza datelor publice extrase de Liviu Sav, cofondator al platformei BRIDGE-to-INFORMATION, de analiză a datelor.

Adrian Dinu spune că observă și el o creștere a numărului de CV-uri și de cereri de colaborare de la companiile care vor să-și păstreze angajații.

„Nu primesc numai CV-uri, ci primesc o grămadă de solicitări de la firme care au o mulți programatori pe care nu vor să-i piardă și care solicită să lucreze. Pentru că nu mai au acum piața externă, ei încearcă să găsească oportunități și clienți în plus pentru piața internă”, detaliază el.

Cei mai afectați de această tendință de scădere a pieței de IT sunt angajații la început de carieră, juniorii. Ei nu găsesc nici măcar oportunități de internship în această perioadă.

„Eu sunt unul din cei care nu au programatori de nivel mediu, am numai seniori, dar am mers și pe varianta de juniori, pe care îi iau în general din anii terminali de la facultățile de IT. Am și un parteneriat cu Facultatea de Automatică, suntem parteneri oficiali și dacă anul trecut cu greu găseai până și juniori, anul acesta nu mai primesc oferte. Pentru ei nu este chiar o situație grozavă. Clienți sau parteneri de-ai mei care anul trecut mă rugau să le dau niște CV-uri ale studenților în an terminal de la Automatică, acum m-au anunțat că au primit de la firma-mamă ordin că nu mai iau decât seniori cu minimum 10 ani de experiență și să micșoreze numărul celor de la nivel mediu și juniori, care sunt undeva 80% dintre IT-iștii din România”, susține fondatorul Creasoft.

La nivelul pieței de recrutare la nivel general, el spune că vede o stagnare a recrutării.

„Eu am o evidență foarte clară a numărului de angajați, iar în 2023 creșterea naturală a numărului de angajați la companiile vechi, pe medie, era undeva spre 4% ceea ce este o cifră frumoasă. Anul acesta am făcut o statistică până în mai și creșterea e undeva 0,6%, adică foarte slabă față de anul trecut. Asta nu înseamnă neapărat că sunt mai multe concedieri angajări, dar surplusul este foarte mic, deci, dacă extrapolăm, ajungem undeva în jur de 1,5%.”

Creasoft este un producător și dezvoltator de sisteme electronice și software de control și monitorizare personalizat. În ultimii ani, Creasoft a adăugat aplicației de pontaj funcționalități specifice de digitalizare HR, utile mai ales angajaților: concediu în regim self service, semnături electronice pe documente de muncă, obținerea de adeverințe, acces la propriile documente de muncă, acces la fluturașii de salariu. Creasoft are în portofoliu circa 500 de companii cu un număr de circa 42.000 de salariați. Anul acesta, fondatorul companiei țintește să ajungă la 70.000 de angajați în portofoliu.

„Anul trecut a fost un an bun. Am încheiat cu o cifră de afaceri consolidată de 12,8 milioane de lei, cu un profit net de 1,8 milioane de lei. Eu cred că e bine, important este că tot creștem, că am reușit să dezvoltăm niște funcționalități noi, unele pe care să nu le aibă ceilalți de pe piață sau dacă le au, să le aibă la tarife foarte mari”, a concluzionat Adrian Dinu. (Mediafax)

Vezi si

Înmatriculările de mașini noi din România au crescut cu 14,7% în ultimul an

Înmatriculările de autoturisme noi in Romania au crescut în mai 2024 cu 14,7% față de …