Tuesday , July 5 2022

Peste 2.000 de angajati ai Postei Romane au ales concedierea

posta

Peste 2.000 de angajati din Posta Romana au optat individual pentru concediere colectiva, intr-o prima etapa a procesului de restructurare a companiei, au anuntat marti reprezentantii companiei.

“Etapa finalizata face parte din procesul de restructurare a Postei Romane, ce are ca obiectiv pe termen scurt restabilirea echilibrului intre volumul de prestatii postale si numarul de angajati ai companiei, asigurand astfel premisele cresterii competitivitatii Postei Romane pe piata serviciilor postale, piata liberalizata incepand cu luna ianuarie 2013”, se mentioneaza intr-un comunicat al Postei Romane.

Potrivit sursei citate, in perioada 18 – 23 august 2013, un numar de 2.392 de angajati ai companiei au optat individual, in scris, pentru disponibilizarea colectiva.

Totodata, in conformitate cu calendarul procesului de restructurare a Postei Romane, in perioada 28 – 31 august, va avea loc testarea profesionala a angajatilor, cu scopul de selectare a personalului, pe baza cunostintelor specifice posturilor ocupate.

In total, vor fi disponibilizati 3.650 de angajati

La finalul procesului de restructurare, din companie vor fi disponibilizati, in total, 3.650 de angajati, pe baza procedurii si a setului de criterii stabilite de conducerea companiei, de comun acord cu Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR).

Posta Romana va plati 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii ale angajatilor care vor fi disponibilizati, incepand din luna septembrie, a precizat in iulie Dan Dumitrescu, purtatorul de cuvant al companiei.

In data de 21 august 2013, Guvernul a aprobat alocarea din bugetul asigurarilor pentru somaj a sumei de 7,4 milioane de lei, in vederea platii venitului lunar pentru persoanele disponibilizate din cadrul CNPR, in baza planului de disponibilizare aprobat potrivit legii.

Executivul a decis, la sfarsitul lunii mai 2013, prelungirea cu 180 de zile a termenului de privatizare a Postei Romane, avand in vedere ca niciun potential investitor nu a achizitionat caietul de sarcini la privatizarea companiei pana la data de 28 mai 2013.

Posta Romana este lider pe piata serviciilor postale in Romania, are o cifra de afaceri anuala de peste 1,2 miliarde lei si opereaza printr-o retea de peste 5.600 de oficii postale cu acoperire nationala.

ziare.com

Vezi si

Euro a atins marți cel mai scăzut nivel față de dolar din ultimii 20 de ani

Euro a atins marți cel mai scăzut nivel din ultimii aproape 20 de ani în …