Thursday , September 28 2023

Persoanele fizice, obligate să depună declaraţiile de venit si pe iulie şi august

Persoanele fizice care obţin venituri din drepturi de autor şi alte activităţi liberale au în continuare obligaţia de a depune declaraţiile privind veniturile obţinute si plata contribuţiilor aferente veniturilor realizate în lunile iulie şi august. De abia la veniturile din septembrie obliga[ia revine plătitorului, scrie money.ro.
Modificările aduse ordonanţei 58/2010 prin care plătitorul de venit trebuie să depună declaraţiile şi să achite contribuţiile se aplică din octombrie pentru veniturile realizate pe septembrie. Şi un alt element de noutate care intră în vigoare din septembrie: nu se mai depun declaratii pe zero.
Ordonanţa 82/2010 care modifica articolul 3 din Ordonanta 58 stipulează că plata contribuţiilor sociale se face de către plătitorul de venit.

“Acest ordin a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 13. Se referă la veniturile realizate după intrarea în vigoare a ordonanţei 82/2010, deci dupa data de 10 septembrie şi va fi depusă de către angajator până pe data 25 octombrie, pentru veniturile realizate pe luna septembrie. Programul a fost dat spre testare şi în momentul în care-l vom primi şi noi, va fi dat angajatorilor”, a spus Carmen Olescher, consilier juridic AMOFM.
Declaraţiile pot fi transmise pe email sau se depun la agentiile locale. Ordonanţa nu menţionează că se pot transmite prin poştă au precizat reprezentanţii Agenţiei Municipale de Ocupare a Forţei de Muncă. Atenţie însă pentru lunile iulie şi august obligatia de a depune şi plăti contributiile sociale către stat revine în continuare persoanelor fizice.

Vezi si

“Şi cu asta ce-am făcut?” Efectele pachetului de măsuri fiscale asupra economiei : Am închis România pentru investiții

 România va fi închisă pentru investiții noi pentru că niciun investitor serios nu va accepta …

One comment

  1. Doar daca ma invitati sa platesc, nu ca sunt obligat. Asa guvernare, asa platesc. Adica NU. Nu meritati guvernantilor, nici macar o paine pe zi. RUSINE!