Sunday , July 21 2024

Patronatele: Protestele neautorizate de la Finanţe pun în pericol stabilitatea economică a României

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) susţine că protestele neautorizate ale angajaţilor din sistemul de finanţe periclitează grav stabilitatea economică a României, împiedicând mediul de afaceri să-şi desfăşoare activitatea normal şi îndepărtând posibilii investitori.

Potrivit ACPR, în actualul context economic, blocarea sistemului de finanţe înseamnă pierderea oricărei şanse de revenire la normalitate, cu efecte negative asupra tuturor cetăţenilor.

“Există multe alte categorii sociale afectate de criză, atât din mediul bugetar, cât şi privat, care au înţeles că situaţia obiectivă obligă la măsuri speciale şi care îşi continuă activitatea tocmai pentru a repune economia pe picioare”, se arată într-un comunicat al Alianţei.

ACPR consideră că rezolvarea nemulţumirilor protestatarilor se poate face printr-un dialog între Guvern, patronate şi sindicate.

“Soluţia realistă pe care trebuie să o avem în vedere este de a debloca economia şi de a lucra împreună pentru ca nivelul de trai să revină la cel de dinaintea crizei şi nu de a opri activitatea aşteptând ca de undeva să apară bani care nu au de unde să apară”, potrivit ACPR.

De asemenea, Alianţa Confederaţiilor Patronale din România îşi exprimă dezaprobarea faţă de orice acţiuni violente.

“Imaginea unei ţări în care ministrul de Finanţe este sechestrat de angajaţi în instituţia publică pe care o conduce va avea un efect dezastruos asupra investiţiilor”, susţine ACPR.

Alianţa mai arată că blocarea activităţii Trezoreriei opreşte efectuarea oricărei plăţi către bugetul de stat “şi cu atât mai puţin vor fi bani pentru salariile bugetarilor”.

Aproximativ 500 de angajaţi de la administraţiile financiare de sector din Capitală şi de la trezorerii protestează în faţa Ministerului Finanţelor Publice, aceştia alăturându-se, joi dimineaţă, celor aproximativ 200 pe angajaţi ai instituţiei care de aproape 24 de ore protestează pe holurile instituţiei.

Vezi si

Ministrul Finanțelor spune că nu s-au purtat discuții pentru creșterea impozitului pe venit la 16%, nici pentru creșterea TVA

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, susține că la nivelul Ministerului Finanțelor nu s-au purtat niciun fel …