Thursday , December 8 2022

Parlamentul European a adoptat limitarea comisioanelor la plata cu cardul

card

Parlamentul European a adoptat, marți, cu o largă majoritate, un act legislativ care limitează comisioanele pe care băncile le aplică între ele cu ocazia plăților efectuate cu cardul bancar, transmite AFP.

Parlamentul European a adoptat, marţi, cu o largă majoritate, un act legislativ care limitează comisioanele pe care băncile le aplică între ele cu ocazia plăţilor efectuate cu cardul bancar.

Noua lege europeană prevede că pentru tranzacţiile cu cardurile de credit comisionul va fi limitat la 0,3% din valoarea tranzacţiilor atât în cazul plăţilor transfrontaliere cât şi al celor domestice. Pentru cardurile de debit comisionul va fi limitat la 0,2% din valoarea tranzacţiilor.

Noile reguli se referă la cardurile de tip MasterCard şi Visa. În schimb, plafonarea comisioanelor nu va afecta unele carduri precum cele utilizate în sisteme cu trei părţi (cum este cazul American Express sau Diners).

După votul din Parlament, legea va fi aprobata oficial de Consiliul de miniştri înainte de a avea efect, şase luni după intrarea în vigoare.

 

 

Vezi si

Ordonanța trenuleț va fi modificată: 200 lei neimpozitați la salariile între 3.000 – 5.000 lei cu o condiție; indexare suplimentară la pensiile militarilor

Ordonanța trenuleț urmează a fi modificată, iar printre schimbări se află majorarea cu 7,4% a …