Tuesday , September 21 2021

Pandemia a tăiat 20% din afacerile mallurilor din România 

Cifra de afaceri înregistrată de parcurile de retail din România a scăzut cu 9,5% în timpul pandemiei, în timp ce, în cazul mall-urilor, s-a consemnat o diminuare de 20,6%, relevă o analiză Cushman & Wakefield Echinox, publicată miercuri.


Conform rezultatelor cercetării, proprietarii de centre comerciale (mall-uri și parcuri de retail) din România au avut un impact de circa 112 milioane de euro în venituri, ca urmare a situației pandemice, ceea ce indică o scădere medie a cifrei de afaceri de 18,5%, comparativ cu 2019, ultimul an fără restricții de funcționare, de la 607 milioane de euro la 495 milioane de euro.
“Impactul mai puternic al pandemiei asupra mall-urilor este explicat prin închiderea pe perioade destul de lungi de timp a magazinelor neesențiale cu acces din interior, precum și a cinematografelor și restaurantelor, două categorii de chiriași care au de regulă o prezență mult mai ridicată în cadrul mall-urilor”, susțin realizatorii analizei de specialitate.
Datele preliminare de la Ministerul de Finanțe, citate de compania de consultanță Cushman & Wakefield Echinox, arată o scădere cu circa 35% a cifrei de afaceri a operatorilor de restaurante, în timp ce numărul total al spectatorilor în cinematografe a scăzut, anul trecut, cu 75%, conform Centrului Național al Cinematografiei.
“În acest context, cele două segmente au fost printre cele mai afectate de restricțiile guvernamentale, fapt ce s-a translatat în mod direct și asupra rezultatelor centrelor comerciale”, explică specialiștii.
Cushman & Wakefield Echinox, afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deținut și operat independent, cuprinde o echipă de peste 80 de profesioniști și colaboratori ce oferă o gamă completă de servicii investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor și chiriașilor.
Compania de consultanță, unul dintre liderii globali în domeniul serviciilor imobiliare comerciale, are 50.000 de angajați în 60 de țări și înregistrează venituri de 7,8 miliarde de dolari. (Agerpres)

Vezi si

ASF a deschis procedura de faliment a City Insurance. Societatea administra 3 milioane de asigurați RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a decis vineri seara retragerea autorizației de funcționare a Societății …