Friday , December 2 2022

Până în octombrie 2015, toate maşinile noi vor suna singure la 112 în caz de accident

112

Parlamentul European a votat un proiect de regulament ce vizează obligativitatea montării pe toate autoturismele noi sisteme care alertează în mod automat serviciile de siguranţă, în caz de accident. Producătorii auto trebuie să fie pregătiţi cu echipamentele până la finele anului viitor.

Producătorii auto vor trebui să monteze pe toate modele de mașini și camionete noi sisteme care alertează automat serviciile de salvare în caz de accident, au votat astăzi deputaţii din Parlamentul European. Propunerea legislativă stabilește octombrie 2015 ca data finală la care producătorii să fie pregătiți să instaleze echipamentele eCall în noile modele de mașini și camionete. Cu toate acestea, pentru a răspunde cererii din partea industriei de a avea mai mult timp pentru a dezvolta și a testa sistemul, deputații au lăsat deschisă posibilitatea amânării acestui termen, informează un comunicat al Parlamentului European. Din estimările Comisiei, echipamentele pentru apeluri electronice ar putea costa în jur de 100 euro bucata, dacă vor fi instalate în toate vehiculele. Serviciul de detectare a maşinii accidentate este însă gratuit pentru utilizatori.

Cum funcţionează

Sistemul eCall instalat în autovehicule utilizează tehnologia numărului de urgență 112 pentru a alerta automat serviciile de salvare în cazul unui accident serios. Sistemul poate indica locația exactă, contribuind la un ajutor acordat mai rapid, ceea ce poate salva vieți, reduce gravitatea rănilor și micșorează costurile ambuteiajelor. În propunerea de regulament există însă şi o prevedere legată de protecţia datelor personale, astfel că vehiculele echipate cu sisteme de apel de urgență nu vor face subiectul unor urmăriri permanente. Atunci când un accident va activa un apel electronic, datele transmise automat centrelor de urgență vor cuprinde doar tipul activării, clasa vehiculului, tipul de carburant, ora accidentului, locația exactă a vehiculului, direcția de deplasare și numărul de centuri de siguranță închise, se arată în amendamentele Parlamentului.

economica.net

Vezi si

ONRC: Aproape 31.000 de firme au fost dizolvate până la finele lunii octombrie

Numărul firmelor dizolvate a crescut cu aproape 21%, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie …