Sunday , February 5 2023

OTP ar putea prelua operatiunile Millenium. Raiffeisen s-a retras din cursa

millennium

Banca portugheza Millennium bcp a constituit un provizion de 34 de milioane de euro pentru vanzarea subsidiarei din Romania, ale carei pierderi au fost reduse de peste trei ori in primul semestru fata de aceeasi perioada anul trecut, la 1 milion de euro, transmite Mediafax.

Vanzarea subsidiarei din Romania a fost negociata in ultima etapa cu Raiffeisen Bank (Austria) si OTP Bank (Ungaria), institutia de credit austriaca renuntand de curand la discutii.
Potrivit unor surse bancare, portughezii au ajuns la un acord de principiu cu banca de stat din Ungaria, dar tranzactia ar putea fi conditionata de obtinerea unor derogari de la BNR.
In primele sase luni din 2013, operatiunile din Romania au produs o pierdere de 3,4 milioane de euro, in timp ce in primul trimestru din acest an rezultatul negativ a fost de 900.000 de euro.
Reducerea substantiala a pierderii, care a ajuns la numai 100.000 de euro in trimestrul al doilea, este datorata scaderii costurilor operationale si a provizioanelor pentru credite neperformante, precum si majorarii veniturilor din comisioane, potrivit raportului grupului portughez.
Veniturile din operatiuni bancare au scazut cu 9% in prima jumatate a anului, de la 13,6 milioane de euro anul trecut la 12,4 milioane de euro, ca urmare a evolutiei mai slabe a incasarilor din operatiuni de trading. Costurile operationale au fost reduse in perioada analizata cu 17%, de la 14,9 milioane de euro la 12,4 milioane de euro. Soldul brut al creditelor a scazut cu 7,7%, de la 489 de milioane de euro in iunie anul trecut la 452 milioane de euro in iunie anul acesta.
La sfarsitul anului trecut, Millennium avea in Romania un sold brut al creditelor de 488 milioane de euro.

Vezi si

Noul regulament de furnizare a energiei electrice: Furnizorul are obligaţia să eşaloneze la plată sumele datorate de client

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat modificări consistente la regulamentul de …