Monday , September 25 2023

OMV, în mijlocul unui scandal de evaziune fiscală

omv

Inspectorii ANAF spun că OMV Petrom ar fi dedus în mai 2009 în mod fraudulos TVA în valoare de peste 228 milioane de lei, fără a avea la bază documente justificative, relatează Realitatea TV.

De presiunile exercitate de OMV Petrom ar putea fi legată chiar şi demiterea fostului şef al ANAF, Şerban Pop. Informaţia a fost dezvăluită în emisiunea “Deschide Lumea”, de la Realitatea TV.

“Faptul ca a fost indepartat Şerban Pop de la ANAF se datorează şi acestei inspecţii pe care a ordonat-o celor de la ANAF care s-au dus peste compania OMV la 7 dimineata, la 10 s-a incheiat actul de control prin care OMV trebuia sa returneze 60 mil euro, iar la ora 12:10 există actul prin care OMV a returnat statului 60 de milioane. Daca mai dura 12 zile şi acest control nu era ordonat, statul pierdea 60 de milioane de euro pentru că se prescria fapta. Unul din motivele pentru care Şerban Pop a fost îndepartat din functie e exact presiunea pe care OMV a facut-o ulterior acestui control. Au dat banii, dar ramane latura penală”, a declarat Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii “Jocuri de Putere”.

Vezi si

FMI vine în România pentru analiza anuală a economiei

O echipă a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România, …